Tarta morelowo-Jagodowa

Tarta morelowo-Jagodowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty morelowo-jagodowej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Ten przepis służy 15 i kosztuje 86 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, mąkę, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tarta morelowo-Jagodowa, Tarta Morelowa, oraz Tarta Z Orzechami Morelowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W mikserze stojącym wyposażonym w łopatkę zmiksuj pastę migdałową, cukier i sól z 3 łyżkami masła na średniej prędkości, aż będzie gładka. Ubij w pozostałym maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać 2 szklanki mąki i ubić z małą prędkością, aż tylko połączone, a następnie ubić w jajko i mleko. Zeskrobać ciasto na kawałek folii i spłaszczyć na dysku. Owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce przez 2 godziny, aż bardzo twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na okrągłą 14-calową, grubą na 1/4 cala; przenieś do 12-calowej karbowanej patelni do ciasta z wyjmowanym dnem, naciskając na dno i na bok bez rozciągania. Przyciąć nadmiar ciasta. Zamrozić skorupę na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
5
Wyłożyć skorupę folią i wypełnić cieście lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Piec przez 35 minut, aż ciasto będzie jędrne i zacznie kolorować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Wyjąć folię i masy i piec skorupę przez kolejne 20 minut, aż złoty i gotowane przez. Jeśli obręcz zacznie zbyt szybko brązowieć, przykryj folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
8
Przenieść skorupę tarty do stojaka; ostudzić.
9
W średnim rondlu połącz mleko z fasolą wanilii i nasionami oraz połową cukru. Doprowadzić do duszenia na umiarkowanym ogniu, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
10
Zdjąć z ognia.
11
Usuń fasolę wanilii i rezerwy do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
12
Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. W średniej żaroodpornej misce ubijamy jajka ze skrobią kukurydzianą i pozostałym cukrem, aż będą gładkie. Stopniowo ubijaj połowę gorącego mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Wlać mieszaninę do rondla i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, stale ubijając, aż krem ciasto zgęstnieje, 3 minuty; zeskrobać do miski ze stali nierdzewnej. Ustawić miskę w kąpieli lodowej i odstawić, często mieszając, aż krem ciasto ostygnie całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
Rozprowadź krem w skorupce w równomiernej warstwie. Ułóż ćwiartki moreli w cztery koncentryczne okręgi, pozostawiając 1-calową szczelinę między drugim i trzecim okręgiem i 2-calową rundę na środku tarty. Wypełnij pola jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
15
Piec tartę przez 50 minut, aż morele będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
16
Lekko ostudzić. Odkroić tartę, pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia3
Magazyn