Tarta mleczno-karmelowa z orzechami laskowymi i Espresso

Tarta mleczno-karmelowa z orzechami laskowymi i Espresso
Mleczna tarta czekoladowo-karmelowa z orzechami laskowymi i Espresso może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ocet jabłkowy, mleczną czekoladę, lodowatą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Karmelowy Tost Macchiato Ricotta z orzechami laskowymi, bananami i ziarenkami Espresso w czekoladzie, Mus Espresso z białej czekolady z karmelową mżawką Easy Espresso, oraz Ciasto czekoladowe Ferrero Rocher z orzechami laskowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zmieszaj mąkę, cukier puder isalt w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
2
Dodaj masło; używając on / offturns, mieszaj, aż mieszanina będzie przypominała grubą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodaj 1 łyżkę wody z lodem; procesujusto do momentu, gdy ciasto zacznie się zlepiać, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczkę do herbaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
4
Przenieść ciasto do 13 3/4 x 4 1/2-inchrectangular tart pan z removablebottom. Naciśnij ciasto na dno i upsides patelni. Zamrozić skórkę 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
5
W międzyczasie umieść stojak w piekarniku centerof i rozgrzej do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Piec crustuntil złoty brąz i gotowane przez, o 30 protokół. Cool crust całkowicie w patelni na stelażu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Wymieszać cukier i 1/4 szklanki wody wpojony średni rondel na średnim ogrzaniupojony cukier rozpuszcza się. Zwiększ ciepło i gotuj bez mieszania, aż syrop będzie średni, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirując patelnią, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Wyjąć patelnię z podgrzewacza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać śmietanę (mieszanina będzie bańki się).
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
4
Umieścić rondel na średnim ogniu; stiruntil kawałki karmelu rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe BitkiKarmelowe Bitki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj masło, ocet i sól; mieszaj, aż masło się rozpuści. Orzechy laskowe Stirin. Łyżka wypełniająca skorupę. Chilluntil zimno i ustawić, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
OcetOcet
MasłoMasło
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
SólSól
1
Połącz śmietanę ispresso w proszku w małym rondlu. Gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu, mieszając, aż do rozpuszczenia espresso w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj czekoladę i masło; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Mieszaninę Spreadchocolate na Karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
5
Szczypce kakaowe. Ostudzić tartę aż do polewy, około 1 godziny. Czy do przodu: może być wykonany 2 dni do przodu. Przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stalówki KakaoweStalówki Kakaowe
6
Usunąć boki patelni tart.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
7
Tartę ułożyć na paterze; pokroić w poprzek na 8 prętów i podawać.
8
* Kawałki palonej w skorupkach fasoli kakaowej; dostępne w wielu sklepach z żywnością specjalistyczną i fromchocosphere.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
9
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn