Tarta Mango-ananasowa ze skórką z orzechów makadamia
Tarta z mango i ananasem ze skórką z orzechów makadamia może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 357 kalorii, 5G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz fasolę waniliową, rum, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Chrupiące Mango Ze Skórką Z Orzechów Makadamia, Tarta Z Makadamia-Ananasem, oraz Tarta Klementyńska Z Białą Czekoladą-Ciasto Z Ciastkami Makadamia.
Instrukcje
1
Zmiksuj pierwsze 4 składniki w procesorze, aż orzechy zostaną drobno zmielone. Używając włączania / wyłączania, pokrój na maśle, aż uformują się kawałki wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Orzechy
2
Dodać żółtko, 1 łyżeczkę wody i ekstrakt; za pomocą zakrętów on/off, miksować tylko do uzyskania wilgotnych grudek, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zbierz w piłkę; spłaszczyć w Dysku. Owinąć w plastik i schłodzić 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt
Ciasto
Woda
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
żółtko Jaja
3
Rozwałkuj ciasto między 2 lekko posypanymi mąką arkuszami woskowanego papieru do grubości 1/4 cala. Odklej górną kartkę papieru. Odwróć skórkę do 11-calowej okrągłej patelni z wyjmowanym dnem. Oderwij papier; naciśnij ciasto na patelnię. Przyciąć krawędzie. Push crust 1/8 cala powyżej górnej krawędzi patelni. Przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
Patelnia
4
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Piec ciasto na złoty kolor, o 25 protokół. Super. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Owinąć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Mleko i śmietanę połączyć w dużym rondlu na średnim ogniu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Krem
Nasiona
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Ubić żółtka, cukier i skrobię kukurydzianą w dużej misce, aby wymieszać. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę mleka w mieszaninę żółtkową; wróć do rondla i ubijaj na średnim ogniu, aż staną się grube i zaczną bąbelkować, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Cukier
żółtko Jaja
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
3
Przenieść do średniej miski. Lekko ostudzić; wymieszać z rumem. Naciśnij folię foliową na powierzchnię kremu. Chill until cold, co najmniej 4 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Cukierki Peachie-o
1
Usuń fasolę wanilii z nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
2
Nadzienie trzepaczka tylko do gładkiej; rozprowadzić w skorupie. Ułóż plastry ananasa i mango w koncentrycznych kręgach na szczycie nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ananas
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Umyj owoce konfiturami. (Tarta może być montowana 3 godziny wcześniej. Przechowywać w lodówce.)