Tarta Mango-ananasowa ze skórką z orzechów makadamia

Tarta Mango-ananasowa ze skórką z orzechów makadamia
Tarta z mango i ananasem ze skórką z orzechów makadamia może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 357 kalorii, 5G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz fasolę waniliową, rum, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Chrupiące Mango Ze Skórką Z Orzechów Makadamia, Tarta Z Makadamia-Ananasem, oraz Tarta Klementyńska Z Białą Czekoladą-Ciasto Z Ciastkami Makadamia.

Instrukcje

1
Zmiksuj pierwsze 4 składniki w procesorze, aż orzechy zostaną drobno zmielone. Używając włączania / wyłączania, pokrój na maśle, aż uformują się kawałki wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
OrzechyOrzechy
2
Dodać żółtko, 1 łyżeczkę wody i ekstrakt; za pomocą zakrętów on/off, miksować tylko do uzyskania wilgotnych grudek, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zbierz w piłkę; spłaszczyć w Dysku. Owinąć w plastik i schłodzić 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
CiastoCiasto
WodaWoda
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
żółtko Jajażółtko Jaja
3
Rozwałkuj ciasto między 2 lekko posypanymi mąką arkuszami woskowanego papieru do grubości 1/4 cala. Odklej górną kartkę papieru. Odwróć skórkę do 11-calowej okrągłej patelni z wyjmowanym dnem. Oderwij papier; naciśnij ciasto na patelnię. Przyciąć krawędzie. Push crust 1/8 cala powyżej górnej krawędzi patelni. Przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
4
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Piec ciasto na złoty kolor, o 25 protokół. Super. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Owinąć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Mleko i śmietanę połączyć w dużym rondlu na średnim ogniu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
NasionaNasiona
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubić żółtka, cukier i skrobię kukurydzianą w dużej misce, aby wymieszać. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę mleka w mieszaninę żółtkową; wróć do rondla i ubijaj na średnim ogniu, aż staną się grube i zaczną bąbelkować, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Przenieść do średniej miski. Lekko ostudzić; wymieszać z rumem. Naciśnij folię foliową na powierzchnię kremu. Chill until cold, co najmniej 4 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Usuń fasolę wanilii z nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
2
Nadzienie trzepaczka tylko do gładkiej; rozprowadzić w skorupie. Ułóż plastry ananasa i mango w koncentrycznych kręgach na szczycie nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Umyj owoce konfiturami. (Tarta może być montowana 3 godziny wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
OwoceOwoce
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn