Tarta malinowo-kremowa z miodem lawendowym
Tarta malinowo-kremowa z miodem lawendowym wymaga ok. 75 godzin od początku do końca. Jedna porcja zawiera 433 kalorie, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $2.8 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, cukru, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 31%. Spróbuj Tarta Malinowo-Kremowa Z Miodem Lawendowym, Tarta Lawendowo-Karmelowa, oraz Figowo-malinowy chrupiący z lawendowo-miodową śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pulse razem wszystkie składniki skórki w robocie kuchennym, aż mieszanina przypomina grube okruchy. Umieść tart pan na blasze do pieczenia i naciśnij ciasto równomiernie na dolnej i górnej stronie tart pan opuszkami palców. Schłodzić skorupę, przykrytą, na blasze do uzyskania jędrności, około 30 minut.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Linia powłoki z masłem arkusza folii heavy-duty (masłem strona w dół) i wypełnić skorupę jedną trzecią drogi w górę z ciężarami ciasta.
Piec (na blasze), aż brzeg będzie blady złoty, 20 do 25 minut. Ostrożnie wyjąć masę ciasta i folię, a następnie piec, aż krawędź i dół będą złote, o 20 minut więcej. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu.
W misce z ręcznym mikserem elektrycznym ubić serek z dużą prędkością, aż będzie gładki, następnie dodać Creme frache i 1 1/2 łyżki miodu i ubić, aż dobrze się połączą.
Rozprowadzić nadzienie równomiernie w skorupce, następnie polać malinami.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki miodu w bardzo małym rondlu na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż do upłynnienia, a następnie skropić malinami.
Podawać z dodatkiem roztopionego miodu na boku.
* Skorupa tarta może być wykonana 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzona, odsłonięta, a następnie przechowywana (w patelni), owinięta folią, w chłodnej temperaturze pokojowej. * Nadzienie można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do schłodzenia temperatury pokojowej przed montażem tarty, 1 godzinę.