Tarta Malinowo-Czekoladowa
Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 464 kalorie. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz konfitury z malin, ciężką śmietanę do ubijania, maliny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Czekoladowo-Malinowa, Tarta czekoladowo-Malinowa, oraz Tarta Malinowo-Czekoladowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Połącz okruchy ciastek, stopione masło i cukier w procesorze; proces, aż okruchy są równomiernie nawilżone. Naciśnij mieszaninę na dole i w górę strony 9-calowej średnicy tart pan z wyjmowanym dnem.
Piec ciasto aż do zestawu, o 10 protokół. Cool crust całkowicie na stojaku.
Połącz maliny, 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki wody i sok z cytryny w procesorze. Puree aż będzie gładkie.
Wlać puree przez sitko ustawione na średniej misce, naciskając na ciała stałe, aby wyodrębnić jak najwięcej płynu, jak to możliwe; wyrzucić nasiona w sitku.
Połącz mascarpone, śmietanę do ubijania, wanilię i pozostały 1/4 szklanki cukru w innej średniej misce. Używając miksera elektrycznego, ubijaj, aż mieszanina będzie gładka i sztywna. Złożyć w puree malinowym.
Nadzienie rozprowadzić równomiernie w ostudzonej skórce czekoladowej. Przykryć i przechowywać w lodówce tarta na noc.
Ułóż świeże maliny w koncentrycznych kręgach na wierzchu tarty. Konfitury z malin wymieszać w dużym rondlu na średnim ogniu, aż stopią się, tworząc szkliwo.
Polewamy świeżymi malinami. Przechowywać w lodówce tarta co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Usunąć boki patelni tart.
Pokroić w kliny i podawać.
Aby okruchy na skórkę, drobno zmielić zakupione zwykłe ciasteczka czekoladowe waflowe w procesorze.
* Włoski serek śmietankowy, dostępny na włoskich rynkach i w wielu supermarketach.