Tarta Makadamia Imbirowo-Karmelowa
Imbirowo-karmelowa tarta Makadamia może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 385 kalorii, 4G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, ciasto maślane, ciepły sos czekoladowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta Karmelowa Makadamia, Tarta Karmelowa Makadamia, oraz Tarta Czekoladowo-Karmelowa Z Orzechami Makadamia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Naciśnij ciasto z masłem równomiernie na dnie 11-calowej gładkiej lub karbowanej patelni z wyjmowaną obręczą; następnie naciśnij ciasto po bokach patelni.
Piec w piekarniku 300 do bladego złota, 12 do 15 minut. Użyj gorącego lub chłodnego.
W międzyczasie, w misce, ubić, aby wymieszać jajka, cukier, krystalizowany imbir, świeży imbir i wanilia.
Rub orzechy macadamia w ręczniku, aby usunąć nadmiar soli. Podnieś nakrętki z ręcznika i włóż do miski.
Wymieszać i wlać do ciasta.
Piec na najniższym stelażu w piekarniku 350, aż góra będzie złoty i nadzienie jest ustawione (test przez delikatnie potrząsając), 35 do 40 minut. Fajna tarta na stojaku.
Zdjąć krawędź patelni i pokroić tartę w kliny. Łyżka ciepłego sosu czekoladowego na porcje i towarzyszyć z lodami.
Ciasto maślane: w robocie kuchennym lub misce połączyć 1 1/3 szklanki mąki uniwersalnej i 1/4 szklanki cukru.
Dodaj 1/2 szklanki (1/4 lb.) masło lub margarynę, w kawałkach, i wirować lub pocierać palcami, aż powstanie drobna okruchy.
Dodać 1 duże żółtko; wirować lub mieszać widelcem, aż ciasto się połączy.
Ciepły sos czekoladowy: w kuchence mikrofalowej lub 1-do 1 1/2-Quart patelni, stopić 1 1/2 szklanki półsłodkie czekoladowe chipsy z 3/4 szklanki pół i pół (lekki krem) lub mleka w kuchence mikrofalowej lub na małym ogniu, często mieszając, aż sos jest gładka.
Podawać na ciepło. Sprawia, że około 2 szklanki.