Tarta Limonkowa Aksamitna
Tarta limonkowa Aksamitna to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 590 kalorii, 8G białka, oraz 36 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz batony czekoladowe, twarożek, twarożek limonkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Tarta Cytrynowo-Aksamitna, Tarta Malinowo-Aksamitna, oraz Tarta Limonkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dopasuj piecrust do lekko nasmarowanej patelni 9 1/2 cala; naciśnij na karbowane krawędzie. Złóż nadmiar ciasta na zewnątrz patelni i szczypta, aby zabezpieczyć patelnię. (Dzięki temu piecrust nie ześlizgnie się po patelni podczas pieczenia.) Obficie nakłuć dno i boki kawałka widelcem i zamrozić 20 minut.
Umieść piecrust na blasze do pieczenia i piec 15 minut lub aż światło złoty kolor. Schłodzić na stojaku z drutu 20 minut lub do całkowitego ostygnięcia. Delikatnie dotknij nadmiar skorupy z boków patelni, za pomocą wałka do ciasta.
Mikrofalówka biała czekolada w małej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w wysokiej 1 1/2 minuty lub do stopienia i gładkie, mieszając w odstępach 30 sekund.
Zmiksowany twarożek ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie lekki i puszysty.
Dodaj roztopioną czekoladę i ubijaj do wymieszania, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Dodać twaróg limonkowy i ubić do wymieszania.
Łyżkę do przygotowanej Skórki. Gładkie wypełnienie szpatułką. Chill 4 godziny.
Ułóż cukierki cytrynowe równomiernie na wierzchu tarty. Prop karmelizowany cukier spirale przeciwko cukierków cytrynowych.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy cukierków Lemon Drops.