Tarta Lemon Brûlée
Need a deser wegetariański? Tarta z cytryną Brûlée może być świetnym przepisem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, ciasto, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Tarta Lemon Brûlée, Tarta Z Dyni Brûlée, oraz Tarta Crème Brûlée.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto na 13-calową rundę na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta. Dopasuj do patelni i krawędzi wykończenia. Schłodzić skorupę do jędrności, około 30 minut.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Lekko nakłuć dno skorupy widelcem, następnie ułóż folię i napełnij ciężarami ciasta.
Piec, aż strona jest ustawiona i krawędź jest blady złoty, 18 do 20 protokół. Ostrożnie usunąć folię i ciężary i piec powłoki do głębokiego złota, 15 do 20 minut więcej.
Wyjąć z piekarnika i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 149°.
Ubij razem śmietanę, 1/2 szklanki cukru, skórkę, sok, żółtka i całe jajko do połączenia.
Na dużą blachę do pieczenia wyłożyć tartą skorupę (na patelni) i przełożyć do piekarnika. Z wysuwanym stojakiem piekarnika, ostrożnie wlać nadzienie do skorupy tarty (krem nadal będzie miał pęcherzyki na górze), a następnie ostrożnie wsunąć stojak do piekarnika.
Piec tarta aż krem jest ustawiony 3 cale od krawędzi, ale drży lekko w środku, gdy delikatnie wstrząśnięty, 25 do 35 protokół.
Wyjąć z blachy do pieczenia i ostudzić na patelni na stojaku 30 minut, a następnie usunąć stronę patelni i ostudzić do temperatury pokojowej, około 1 1/4 godziny.
Tuż przed podaniem, posypać pozostałą łyżkę cukru równomiernie na wierzchu tarty. Przenieś płomień palnika równomiernie tam iz powrotem tuż nad wierzchem tarty, unikając skorupy, aż cukier będzie karmelizowany i lekko rumiany (uważaj, aby nie spalić cukru).
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
Tarta, bez karmelizowanego wierzchu, można piec i schłodzić 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzić w szczelnym pojemniku. Bardzo delikatnie osuszyć wilgoć z powierzchni tarty ręcznikami papierowymi przed posypaniem cukrem i karmelizującym wierzchem.