Tarta Lemon Brûlée

Tarta Lemon Brûlée
Need a deser wegetariański? Tarta z cytryną Brûlée może być świetnym przepisem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, ciasto, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Tarta Lemon Brûlée, Tarta Z Dyni Brûlée, oraz Tarta Crème Brûlée.

Instrukcje

1
Rozwałkuj ciasto na 13-calową rundę na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta. Dopasuj do patelni i krawędzi wykończenia. Schłodzić skorupę do jędrności, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Lekko nakłuć dno skorupy widelcem, następnie ułóż folię i napełnij ciężarami ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Piec, aż strona jest ustawiona i krawędź jest blady złoty, 18 do 20 protokół. Ostrożnie usunąć folię i ciężary i piec powłoki do głębokiego złota, 15 do 20 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Wyjąć z piekarnika i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Ubij razem śmietanę, 1/2 szklanki cukru, skórkę, sok, żółtka i całe jajko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Na dużą blachę do pieczenia wyłożyć tartą skorupę (na patelni) i przełożyć do piekarnika. Z wysuwanym stojakiem piekarnika, ostrożnie wlać nadzienie do skorupy tarty (krem nadal będzie miał pęcherzyki na górze), a następnie ostrożnie wsunąć stojak do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Piec tarta aż krem jest ustawiony 3 cale od krawędzi, ale drży lekko w środku, gdy delikatnie wstrząśnięty, 25 do 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Wyjąć z blachy do pieczenia i ostudzić na patelni na stojaku 30 minut, a następnie usunąć stronę patelni i ostudzić do temperatury pokojowej, około 1 1/4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Tuż przed podaniem, posypać pozostałą łyżkę cukru równomiernie na wierzchu tarty. Przenieś płomień palnika równomiernie tam iz powrotem tuż nad wierzchem tarty, unikając skorupy, aż cukier będzie karmelizowany i lekko rumiany (uważaj, aby nie spalić cukru).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
11
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
1
Tarta, bez karmelizowanego wierzchu, można piec i schłodzić 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzić w szczelnym pojemniku. Bardzo delikatnie osuszyć wilgoć z powierzchni tarty ręcznikami papierowymi przed posypaniem cukrem i karmelizującym wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn