Tarta krucha z morelami i bazylią
Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 524 kalorie, 9g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru granulowanego, mleka, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta Z Morelami I Bazylią, Tarta Z Morelami, Pistacjami I Cytryną, oraz Kruche ciasto morelowe.
Instrukcje
W rondlu, połączyć 3/4 szklanki mleka z cukrem i bazylią; doprowadzić do duszenia.
Wyjąć mleko z ognia i odstawić na 15 minut.
Wyjmij bazylię i wyciśnij mleko z powrotem na patelnię; wyrzuć bazylię.
W małej misce, ubić pozostałe 1/4 szklanki mleka z żółtkami i skrobi kukurydzianej, aż będzie gładka. Powoli ubijać mieszaninę żółtka do ciepłego mleka; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu, ubijając stale aż do bardzo gęstego, 2 minuty.
Zdjąć z ognia i ubić na maśle do rozpuszczenia. Śmietanę zeskrobać do miski. Naciśnij kawałek folii bezpośrednio na powierzchni i przechowywać w lodówce do schłodzenia, 2 godziny.
Spryskaj prostokątną patelnię do tarty o wymiarach 14 na 4 1/2 cala z wyjmowanym dnem z nieprzywierającym sprayem do gotowania. W misce miksera stojącego ubić żółtko jajka na twardo z masłem i cukrem na średniej prędkości, aż będzie gładkie, około 2 minut.
Dodać mąkę, skrobię ziemniaczaną i sól i ubić z małą prędkością, aż tylko połączone. Używając lekko posmarowanych mąką rąk, naciśnij ciasto równomiernie na dnie i w górę strony patelni. Przechowywać w lodówce skorupę przez 30 minut, lub do ostygnięcia.
Piec skórkę przez około 25 minut, aż uzyska złoty kolor.
Przenieść skorupę do stojaka i odstawić do ostygnięcia, około 1 godziny.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 45
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Ułóż połówki moreli pokrojone bokiem na papierze i posyp cukrem. Smażyć przez około 20 minut, aż morele będą miękkie i lekko rumiane.
Pozostaw morele do całkowitego ostygnięcia, około 30 minut.
Odkręć skorupę i przenieś ją na talerz do serwowania. Za pomocą małej szpatułki przesuniętej rozprowadzić krem równomiernie w skórce. Morele ułożyć na kremie, ściąć boki i posmarować roztopionym dżemem.
Tarta pokroić w poprzek w paski i podawać od razu.