Tarta Kratowa Malina Migdałowa
Malina Migdał kraty tarta może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 2G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukiernicy cukier, blanszowane migdały, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Tarta Kratowa Malina Migdałowa, Tarta Malinowo-Migdałowa, oraz Tarta z dżemem malinowym z kruszonką migdałową.
Instrukcje
Mąkę, cukier i sól wymieszać w robocie kuchennym, aż się połączą.
Dodać kostki masła i pulsować, aż większość mieszaniny przypomina Gruboziarnisty posiłek z niektórych małych (mniej więcej wielkości grochu) grudki masła.
Wymieszać żółtko i wodę w małej misce, następnie skropić mieszanką mąki i pulsować, aż ciasto po prostu uformuje kulkę. Ciasto podzielić na 2 kulki, jedna nieco większa od drugiej, a następnie spłaszczyć na dyski o grubości 1/2 cala. Schłodzić, każdy dysk owinięty w folię, aż będzie twardy, co najmniej 1 godzinę.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Patelnię (w tym boki) posmarować roztopionym masłem.
Rozwałkuj nieco większy dysk ciasta (utrzymując pozostały dysk schłodzony) między 2 arkuszami folii w bardzo cienką 11-calową rundę.
Wyjmij górny arkusz folii i odwróć ciasto do patelni, delikatnie naciskając, aby pasowało.
Przewróć górną krawędź patelni za pomocą wałka do ciasta, aby przyciąć krawędź, a następnie usuń folię i wyrzuć ozdoby. Nakłuć widelcem całe dno skorupy (ale nie boki), a następnie schłodzić w zamrażarce 30 minut.
Wyłożyć schłodzoną skorupę z maślaną folią (z maślaną stroną w dół) i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec, aż krawędź będzie blady złoty i ciasto jest ustawione pod ciężarami, 20 do 25 minut. Ostrożnie wyjąć ciężarki i folię i piec powłoki, aż dno jest złoty, 7 do 10 minut więcej. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku, około 30 minut.
Wymieszać maliny, cukier i mąkę w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel, następnie dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż płyn z jagód zgęstnieje, około 5 minut.
Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.
Migdały pulsuj z mąką i cukrem cukierniczym w robocie kuchennym, aż zostaną drobno zmielone.
Dodaj masło i ekstrakt z migdałów i pulsuj, aż mieszanina utworzy grudki.
Zmiksuj mieszankę migdałów równomiernie na dnie schłodzonej skorupy ciasta. Wymieszać malinowe nadzienie i równomiernie rozprowadzić na mieszance migdałowej.
Rozwałkuj pozostały dysk ciasta między 2 arkuszami folii w 10-calową rundę (o grubości mniejszej niż 1/8 cala) i przenieś do blachy do pieczenia.
Usuń górny arkusz folii z tworzywa sztucznego i pokrój ciasto za pomocą kółka do ciasta lub ostrego noża na paski o szerokości 12 (1/2 cala), a następnie zamrozić paski na blasze do pieczenia 5 minut.
Lay 6 paski całej malina napełniania (1 cal od siebie), odrzucając folii i naciskając końce na krawędzi skorupy. Ułóż kolejne 6 pasków po przekątnej na pierwszych paskach (1 cal od siebie), aby utworzyć kratę z przestrzeniami w kształcie rombu. Napraw połamane kawałki ciasta, starannie je dociskając. Wykończ krawędzie wszystkich pasków równo z górną krawędzią patelni.
Piec tarta, aż skorupa kraty jest złoty, 25 do 30 minut. Schłodzić w patelni na stojaku 10 minut, następnie usunąć stronę patelni i całkowicie ostudzić tartę, około 3 godzin.
* Ciasto, uformowane w dyski, ale nie rozwałkowane, można schłodzić do 1 dnia.* Nadzienie malinowe i migdałowe można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno, przykryć. Przed użyciem doprowadzić nadzienie malinowe do temperatury pokojowej.