Tarta kokosowa, syropowa i limonkowa
Tarta kokosowa, syropowa i limonkowa zajmuje ok. 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Na 2,26 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 6. Jedna porcja zawiera 1063 kalorie, 16G białka, oraz 71 g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz kremowany kokos, osuszony kokos, melasa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tosty francuskie Kokosowe z syropem limonkowym, Naleśniki z mleka kokosowego z syropem Klonowo-limonkowym, oraz Tarta Z Limonką Kokosową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić ciasto (najłatwiej w robocie kuchennym). Mąkę, cukry i szczyptę soli morskiej rozgrzać przez kilka sekund.
Dodaj masło. Whizz przez kolejne kilka sekund, aż mieszanina wygląda jak gruba bułka tarta.
Żółtko ubić z 2 łyżkami lodowatej wody w małej misce, a następnie wlać do mieszanki mąki. Whizz, aż ciasto zbierze się w kulce wokół wrzeciona, a następnie usunąć go i wcisnąć w dysk tłuszczu. Zawiń ciasto w folię spożywczą i pozostaw do odpoczynku w lodówce na co najmniej 30 minut.
Doprowadzić ciasto z powrotem do temperatury pokojowej i rozwałkować cienko na dobrze obsypanej mąką powierzchni. Jest bardzo krótki i kruchy, więc szybko pracuj na zimnej powierzchni i załataj wszelkie łzy za pomocą odrobiny mąki okraszonej mokrą szczotką do ciast. Wyłożyć luźną puszkę o wymiarach 25-26cm x 4cm, aby była lekko dumna z puszki. Schłodzić przez co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 200C/ Gaz 6 / wentylator 180C. ciasto wyłożyć folią, następnie wlać ceramiczną lub suszoną fasolę.
Piec przez 12-14 minut, zdjąć folię i fasolę i gotować przez kolejne 5 minut, aż ciasto nie będzie już surowe, ale pozostanie niebarwione.
Wyjąć z piekarnika i umieścić na jednej stronie, podczas gdy można uzyskać nadzienie gotowe.
Do żaroodpornej miski włóż kremowy kokos i dodaj 150 ml/ litr wrzącej wody.
Ubijać, aż kokosowy się rozpuści, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Pozostałe składniki, z wyjątkiem podwójnej śmietany, umieścić w maszynce i whizz połączyć. (Syrop i melasa mogą być ważone razem i są łatwiejsze do nalania, jeśli puszki zostały najpierw rozgrzane. Użyj plastikowej szpatułki, aby zeskrobać każdy jot do procesora.)
Dodaj schłodzony śmietany kokosowej i podwójnej śmietany i whizz ponownie.
Rozgrzej piekarnik do 170C / Gaz 3 / wentylator 150C.
Na ciężką blachę do pieczenia wyłożyć blachę.
Wlać nadzienie, aby dotrzeć do górnej części ciasta-nie unosi się zbytnio, aby nie przelewało się.
Piec przez 40-50 minut, lub aż tarta będzie złoty i zestaw. Pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 15 minut przed podaniem na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Podawać posypane cukrem pudrem, z dzbankiem crme frache lub podwójną śmietaną.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.