Tarta kokosowa, syropowa i limonkowa zajmuje ok. 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Na 2,26 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 6. Jedna porcja zawiera 1063 kalorie, 16G białka, oraz 71 g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz kremowany kokos, osuszony kokos, melasa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tosty francuskie Kokosowe z syropem limonkowym, Naleśniki z mleka kokosowego z syropem Klonowo-limonkowym, oraz Tarta Z Limonką Kokosową dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrobić ciasto (najłatwiej w robocie kuchennym). Mąkę, cukry i szczyptę soli morskiej rozgrzać przez kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodaj masło. Whizz przez kolejne kilka sekund, aż mieszanina wygląda jak gruba bułka tarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruba Bułka Tarta
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
3
Żółtko ubić z 2 łyżkami lodowatej wody w małej misce, a następnie wlać do mieszanki mąki. Whizz, aż ciasto zbierze się w kulce wokół wrzeciona, a następnie usunąć go i wcisnąć w dysk tłuszczu. Zawiń ciasto w folię spożywczą i pozostaw do odpoczynku w lodówce na co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Doprowadzić ciasto z powrotem do temperatury pokojowej i rozwałkować cienko na dobrze obsypanej mąką powierzchni. Jest bardzo krótki i kruchy, więc szybko pracuj na zimnej powierzchni i załataj wszelkie łzy za pomocą odrobiny mąki okraszonej mokrą szczotką do ciast. Wyłożyć luźną puszkę o wymiarach 25-26cm x 4cm, aby była lekko dumna z puszki. Schłodzić przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
5
Rozgrzej piekarnik do 200C/ Gaz 6 / wentylator 180C. ciasto wyłożyć folią, następnie wlać ceramiczną lub suszoną fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Piec przez 12-14 minut, zdjąć folię i fasolę i gotować przez kolejne 5 minut, aż ciasto nie będzie już surowe, ale pozostanie niebarwione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki
7
Wyjąć z piekarnika i umieścić na jednej stronie, podczas gdy można uzyskać nadzienie gotowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Do żaroodpornej miski włóż kremowy kokos i dodaj 150 ml/ litr wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kremowy Kokos
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Ubijać, aż kokosowy się rozpuści, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Pozostałe składniki, z wyjątkiem podwójnej śmietany, umieścić w maszynce i whizz połączyć. (Syrop i melasa mogą być ważone razem i są łatwiejsze do nalania, jeśli puszki zostały najpierw rozgrzane. Użyj plastikowej szpatułki, aby zeskrobać każdy jot do procesora.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójny Krem
4 Szklanki Mąki Pszennej
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
11
Dodaj schłodzony śmietany kokosowej i podwójnej śmietany i whizz ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kremowy Kokos
Podwójny Krem
12
Rozgrzej piekarnik do 170C / Gaz 3 / wentylator 150C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Na ciężką blachę do pieczenia wyłożyć blachę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
14
Wlać nadzienie, aby dotrzeć do górnej części ciasta-nie unosi się zbytnio, aby nie przelewało się.
15
Piec przez 40-50 minut, lub aż tarta będzie złoty i zestaw. Pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 15 minut przed podaniem na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Podawać posypane cukrem pudrem, z dzbankiem crme frache lub podwójną śmietaną.
Tarta w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.