Tarta Karmelowo-Jabłkowa Chrupka
Chrupiące tarty z karmelowym jabłkiem mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Ten przepis służy 8. 34 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś półksiężycowe bułki obiadowe, mielony cynamon, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta Karmelowo-Jabłkowa Chrupka, Karmelowe Szarlotki Pop-Tarts, oraz Tarta Karmelowo-Jabłkowa Streusel.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°. Linia dwie 15x10x1-calowe patelnie z gotowania pergaminem. W małej misce, wymieszać cynamon nadzienie składników; odstawić.
Na powierzchni roboczej rozwiń 1 puszkę ciasta na 1 duży prostokąt; naciśnij na prostokąt 13x7 cali, mocno naciskając perforacje w celu uszczelnienia.
Rozłóż wypełnienie na prostokąt.
Rozwiń drugą puszkę ciasta; naciśnij na prostokąt o wymiarach 13 x 7 cali, mocno naciskając perforacje w celu uszczelnienia.
Umieść nad nadzieniem; naciśnij ciasto na nadzienie.
Pokrój ciasto wzdłuż na 8 (13-calowe) paski. Przekręć każdy pasek 5 lub 6 razy, naciskając luźne nadzienie na ciasto. Kształt każdy w cewce; miejsce na patelni około 2 cale od siebie.
W średniej misce, wymieszać chrupiące składniki polewy, aż crumbly; odstawić.
Piec pierwszą patelnię ciasta około 9 minut lub do zestawu.
Ułożyć posiekane jabłka na środku każdej tarty, zużywając połowę jabłek. Połowę chrupiącej polewy równomiernie łyżka na jabłkach, lekko naciskając. Powtórz z drugą patelnią ciasta, pozostałymi jabłkami i chrupiącą polewą.
Piec każdej patelni 10 do 12 minut dłużej lub aż głęboki złoty kolor.
Na ciepłe tarty polać sosem karmelowym; podawać na ciepło. Przykryć i schłodzić Pozostałe tarty.