Tarta karmelowo-gruszkowa waniliowa

Tarta karmelowo-gruszkowa waniliowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty z karmelem i gruszką waniliową. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 272 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz białko, masło, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Przyprawiony Dżem Z Gruszek Waniliowych, Przyprawiona Tarta Żurawinowo-Gruszkowa, oraz Masło Gruszkowe Waniliowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozwałkuj ciasto do kwadratu 12 cali i przycinaj rogi, tworząc lekko zaokrągloną skórkę. (Jeśli używasz puffpastry z całego masła, rozwałkuj do 12-calowej rundy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
2
Przenieśspróbuj do patelni o średnicy 10 cali, mocno naciskając ciasto na dno i od 1 do 1 1/2 cala po bokach patelni. Zamrożenie Skórki dopofirm, 1 do 1 1/2 godziny. DO AHEAD: może być wykonany1 dzień wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
1
Masło rozpuścić w dużym cieście na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
2
Dodać cukier i składniki next4. Zeskrobać nasiona z wanilii; dodać fasolę. Zwiększyć ciepło do średniej wysokii gotować, mieszając, aż cukier topi się iTurns brązowy (kolor masła orzechowego), około 3 minut. Zmniejsz ciepło do średniego; addpears, zaokrąglony bok w dół. Gotować, aż gruszki będą prawie miękkie, obracając i przesuwając się od czasu do czasu, aby zapewnić równomierne gotowanie, 10 do 15 minut, w zależności od ilości gruszek. Ostrożnie obrócić gruszki; nadal gotować, aż gruszki będą bardzo miękkie, o 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Wyjmij patelnię z ognia; ostudzić gruszki na patelni z przyprawami (gruszki uwolnią sok podczas chłodzenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Roztopić masło w małym rondelku na małym ogniu. Zeskrobać nasiona z wanilii; dodać fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
2
Dodaj cynamon, anyż i goździki. Zwiększyć ogień do średniej; gotować, aż masło będzie złoty (uważaj, aby uniknąć przypalenia), 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
3
Usuń wanilinę i przyprawy z masła; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
4
Ubij cukier, jajko i grubą sól w misce średniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Ubić w mące. Stopniowo zrumienione masło do jajka mixture.DO naprzód: gruszki i nadzienie można wykonać 6 godzin z wyprzedzeniem. Przykryć oddzielnie; odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Napełnianie trzepaczką przed użyciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Umieść stojak na środku piekarnika; podgrzewaj do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Zmiażdż zamrożoną skórkę z ubitym białawym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
9
Wlać nadzienie do skorupy; rozprowadzić równomiernie na dnie skorupy (nadzienie będzie bardzo dobre). Za pomocą szczeliny szpatułki, usunąć pearsfrom patelni, pozwalając nadmiar syropu spuścić na patelni; rezerwy syrop. Arrangepears, zaokrąglone stronie do góry, na szczycie napełniania (około 9around krawędzi i 3 w środku patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
10
Piec tarta, aż skórka będzie głęboka złocista ifiltrowanie jest ustawione i brązowe na krawędziach, około 1 godziny. Uruchom mały nóż wokół boków Panto poluzować tart. Zwolnij boki patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Transfertart na talerz.
12
Odstawić, Odkryte, w pokojemtemperatura lekko ostudzić, aż po prostu ciepłe.
13
Tuż przed podaniem, gotować syrop w skilletuntil zmniejszona do hojnego 1/3 Puchar, 1 do 2 minut. Wyrzucić przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
14
Mżawka syrop overpears.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
15
Podawać tartę lekko ciepłą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn