Tarta karmelowo-gruszkowa waniliowa

Tarta karmelowo-gruszkowa waniliowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty z karmelem i gruszką waniliową. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 272 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz białko, masło, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Przyprawiony Dżem Z Gruszek Waniliowych, Przyprawiona Tarta Żurawinowo-Gruszkowa, oraz Masło Gruszkowe Waniliowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozwałkuj ciasto do kwadratu 12 cali i przycinaj rogi, tworząc lekko zaokrągloną skórkę. (Jeśli używasz puffpastry z całego masła, rozwałkuj do 12-calowej rundy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
2
Przenieśspróbuj do patelni o średnicy 10 cali, mocno naciskając ciasto na dno i od 1 do 1 1/2 cala po bokach patelni. Zamrożenie Skórki dopofirm, 1 do 1 1/2 godziny. DO AHEAD: może być wykonany1 dzień wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
1
Masło rozpuścić w dużym cieście na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
2
Dodać cukier i składniki next4. Zeskrobać nasiona z wanilii; dodać fasolę. Zwiększyć ciepło do średniej wysokii gotować, mieszając, aż cukier topi się iTurns brązowy (kolor masła orzechowego), około 3 minut. Zmniejsz ciepło do średniego; addpears, zaokrąglony bok w dół. Gotować, aż gruszki będą prawie miękkie, obracając i przesuwając się od czasu do czasu, aby zapewnić równomierne gotowanie, 10 do 15 minut, w zależności od ilości gruszek. Ostrożnie obrócić gruszki; nadal gotować, aż gruszki będą bardzo miękkie, o 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Uncji Gorzkiej Lub Półsłodkiej Czekolady, Grubo Posiekanej12 Uncji Gorzkiej Lub Półsłodkiej Czekolady, Grubo Posiekanej
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3
Wyjmij patelnię z ognia; ostudzić gruszki na patelni z przyprawami (gruszki uwolnią sok podczas chłodzenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Roztopić masło w małym rondelku na małym ogniu. Zeskrobać nasiona z wanilii; dodać fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2
Dodaj cynamon, anyż i goździki. Zwiększyć ogień do średniej; gotować, aż masło będzie złoty (uważaj, aby uniknąć przypalenia), 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
3
Usuń wanilinę i przyprawy z masła; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
4
Ubij cukier, jajko i grubą sól w misce średniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Ubić w mące. Stopniowo zrumienione masło do jajka mixture.DO naprzód: gruszki i nadzienie można wykonać 6 godzin z wyprzedzeniem. Przykryć oddzielnie; odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Napełnianie trzepaczką przed użyciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Umieść stojak na środku piekarnika; podgrzewaj do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Zmiażdż zamrożoną skórkę z ubitym białawym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
9
Wlać nadzienie do skorupy; rozprowadzić równomiernie na dnie skorupy (nadzienie będzie bardzo dobre). Za pomocą szczeliny szpatułki, usunąć pearsfrom patelni, pozwalając nadmiar syropu spuścić na patelni; rezerwy syrop. Arrangepears, zaokrąglone stronie do góry, na szczycie napełniania (około 9around krawędzi i 3 w środku patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
10
Piec tarta, aż skórka będzie głęboka złocista ifiltrowanie jest ustawione i brązowe na krawędziach, około 1 godziny. Uruchom mały nóż wokół boków Panto poluzować tart. Zwolnij boki patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Transfertart na talerz.
12
Odstawić, Odkryte, w pokojemtemperatura lekko ostudzić, aż po prostu ciepłe.
13
Tuż przed podaniem, gotować syrop w skilletuntil zmniejszona do hojnego 1/3 Puchar, 1 do 2 minut. Wyrzucić przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
14
Mżawka syrop overpears.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
15
Podawać tartę lekko ciepłą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn