Tarta Jagodowo-Migdałowa
Tarta jagodowo-migdałowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,45 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz mąkę uniwersalną, skórkę cytrynową, kosze jagód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Z Jagodami Migdałowymi, Tarta jagodowo-migdałowa, oraz tarta z jagodami migdałowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 2 kosze jagody, cukier i sok z cytryny w ciężkim średnim rondlu. Grubo masować jagody. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina zagotuje się i zgęstnieje, około 7 minut.
Żółtka i skrobię kukurydzianą ubić w średniej misce. Stopniowo ubijaj połowę gorącej mieszanki jagodowej; wróć do patelni. Mieszać na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje, o 3 protokół.
Ubić na maśle i skórce z cytryny.
Przelej nadzienie do miski. Przykryć i schłodzić przez noc.
Lekko maślana patelnia o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Wymieszać mąkę, 1/4 szklanki pokrojonych migdałów, cukier i sól w procesorze, aż migdały zostaną drobno zmielone.
Dodać masło; za pomocą zakrętów on/off, pokroić, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Żółtko i ekstrakt migdałowy ubić w małej misce; dodać do procesora i zmiksować, aż utworzą się wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Nacisnąć ciasto na dno i na górę przygotowanej patelni. Przekłuć skórkę widelcem; zamrozić 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191°. ciasto wyłożyć folią; wypełnić suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec, aż skorupa jest ustawiona, o 12 protokół.
Piec, aż skorupa będzie złoty, o 18 minut dłużej. Cool crust całkowicie na stojaku.
Rozprowadzić nadzienie w skorupie; posypać pozostałe 2 kosze jagód. Galaretkę porzeczkową wymieszać w małym rondlu na średnim ogniu, aż się stopi; umyć jagody.
Posypać pozostałe 2 łyżki pokrojonych migdałów wokół krawędzi tarty. Przykryć luźno folią i schłodzić co najmniej 2 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.