Tarta Jagodowa
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, tarta z jagodami może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Na 1,63 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 6G białka, oraz 28g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 445 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, pomarańczową marmoladę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Tarta Jagodowa, Bardzo Jagodowa La Tarta, oraz Letnia Tarta Jagodowa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wyrobić ciasto: w maszynce dodać mąkę, cukier puder i sól. Pulsuj kilka razy, aby połączyć.
Dodać kostkę zimnego masła i pulsować jeszcze kilka razy, aż największy kawałek masła jest wielkości grochu.
Dodać jajko i ekstrakt z wanilii. Pulsuj jeszcze kilka razy, aż ciasto zacznie tworzyć grudki i odciągnij od strony robota kuchennego.
Nacisnąć ciasto na patelnię i zamrozić: lekko posmarować wnętrze patelni (z wyjmowanym dnem) masłem.
Wrzuć ciasto do patelni i rozłóż równomiernie palcami wzdłuż dna i po bokach skorupy tarty. Nie musisz naciskać zbyt mocno, jeśli ciasto jest jeszcze trochę kruche, to dobrze.
Aby uzyskać jeszcze górę, możesz nacisnąć ciasto nieco wyżej niż blat tarty, a następnie użyć wałka do ciasta na górze, aby wyrównać krawędzie.
Włóż patelnię do zamrażarki na 1 godzinę.
Wstępnie upiec skorupę: Rozgrzej piekarnik do 191°. Ułóż zamrożoną skórkę tartą folią aluminiową, z wystarczającą ilością dodatkowej folii z dwóch stron, aby użyć do podnoszenia.
Napełnij ciężarami ciasta - suchą fasolą, ceramicznymi lub nierdzewnymi ciężarami ciasta.
Umieść płytką patelnię do pieczenia na dolnym poziomie piekarnika, aby złapać kapanie.
Umieść patelnię w piekarniku na środkowym stojaku.
Wyjąć z piekarnika i wyjąć masę ciasta. (Podnoszę gorącą fasolę, trzymając się folii aluminiowej i umieszczam folię i fasolę w dużej misce do ostygnięcia przed przechowywaniem.)
Poke dno skorupy z palców widelca. Odstawić patelnię do piekarnika na 10-15 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić całkowicie.
Ubić mascarpone, śmietanę, cukier puder, skórkę, wanilię, a następnie rozłożyć na tartą skórkę: za pomocą miksera elektrycznego ubić mascarpone, śmietanę, cukier puder, skórkę pomarańczową i ekstrakt waniliowy na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty, około 40 sekund do minuty.
Miarka mieszaninę do skórki tart, i rozprowadzić go tak, że jest poziom.
Ułóż jagody na wierzchu, posmaruj mieszanką galaretki: ułóż jagody na wierzchu mieszaniny mascarpone w skórce tartej.
Połącz galaretkę morelową (lub marmoladę), wodę i ocet w małym rondlu i podgrzewaj na średnim ogniu, aż bąbelki i galaretka rozpuści się tak dobrze, jak to tylko możliwe.
Używając pędzla do ciast, umyj mieszankę galaretki na jagodach, aby uzyskać błyszczący połysk.
Przed podaniem zdjąć Brzeg patelni. (Może być konieczne użycie noża, aby delikatnie oddzielić krawędzie tarty od patelni.)