Tarta Jagodowa

Tarta Jagodowa
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, tarta z jagodami może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Na 1,63 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 6G białka, oraz 28g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 445 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, pomarańczową marmoladę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Tarta Jagodowa, Bardzo Jagodowa La Tarta, oraz Letnia Tarta Jagodowa są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Wyrobić ciasto: w maszynce dodać mąkę, cukier puder i sól. Pulsuj kilka razy, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodać kostkę zimnego masła i pulsować jeszcze kilka razy, aż największy kawałek masła jest wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
3
Dodać jajko i ekstrakt z wanilii. Pulsuj jeszcze kilka razy, aż ciasto zacznie tworzyć grudki i odciągnij od strony robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Nacisnąć ciasto na patelnię i zamrozić: lekko posmarować wnętrze patelni (z wyjmowanym dnem) masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
5
Wrzuć ciasto do patelni i rozłóż równomiernie palcami wzdłuż dna i po bokach skorupy tarty. Nie musisz naciskać zbyt mocno, jeśli ciasto jest jeszcze trochę kruche, to dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6
Aby uzyskać jeszcze górę, możesz nacisnąć ciasto nieco wyżej niż blat tarty, a następnie użyć wałka do ciasta na górze, aby wyrównać krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
7
Włóż patelnię do zamrażarki na 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
8
Wstępnie upiec skorupę: Rozgrzej piekarnik do 191°. Ułóż zamrożoną skórkę tartą folią aluminiową, z wystarczającą ilością dodatkowej folii z dwóch stron, aby użyć do podnoszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Napełnij ciężarami ciasta - suchą fasolą, ceramicznymi lub nierdzewnymi ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
10
Umieść płytką patelnię do pieczenia na dolnym poziomie piekarnika, aby złapać kapanie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Umieść patelnię w piekarniku na środkowym stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Piec przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Wyjąć z piekarnika i wyjąć masę ciasta. (Podnoszę gorącą fasolę, trzymając się folii aluminiowej i umieszczam folię i fasolę w dużej misce do ostygnięcia przed przechowywaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Poke dno skorupy z palców widelca. Odstawić patelnię do piekarnika na 10-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Piec na złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Wyjąć z piekarnika i ostudzić całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
17
Ubić mascarpone, śmietanę, cukier puder, skórkę, wanilię, a następnie rozłożyć na tartą skórkę: za pomocą miksera elektrycznego ubić mascarpone, śmietanę, cukier puder, skórkę pomarańczową i ekstrakt waniliowy na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty, około 40 sekund do minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
MascarponeMascarpone
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
18
Miarka mieszaninę do skórki tart, i rozprowadzić go tak, że jest poziom.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
19
Ułóż jagody na wierzchu, posmaruj mieszanką galaretki: ułóż jagody na wierzchu mieszaniny mascarpone w skórce tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
20
Połącz galaretkę morelową (lub marmoladę), wodę i ocet w małym rondlu i podgrzewaj na średnim ogniu, aż bąbelki i galaretka rozpuści się tak dobrze, jak to tylko możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
21
Używając pędzla do ciast, umyj mieszankę galaretki na jagodach, aby uzyskać błyszczący połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
22
Przed podaniem zdjąć Brzeg patelni. (Może być konieczne użycie noża, aby delikatnie oddzielić krawędzie tarty od patelni.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane

Składniki

2001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki mąki uniwersalnej1/2 szklanki mąki uniwersalnej501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki cukru pudru1/2 szklanki cukru pudru0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(10 łyżek lub 140 g) niesolonego masła, bardzo zimnego, pokrojonego w kostkę 1/2 cala(10 łyżek lub 140 g) niesolonego masła, bardzo zimnego, pokrojonego w kostkę 1/2 cala1jajko lekko zbite widelcemjajko lekko zbite widelcem0Batoniki toffi Heath(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanka sera mascarponefiliżanka sera mascarpone601 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/4 szklanki zimnej śmietany1/4 szklanki zimnej śmietany431 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/3 szklanki cukru pudru1/3 szklanki cukru pudru1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoskórka pomarańczowa lub cytrynowaskórka pomarańczowa lub cytrynowa1Batoniki toffi Heath(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.oz malinyoz maliny2251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.jagody ozjagody oz2251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.oz truskawki-łodygi usunięte i połówki lub ćwiartkioz truskawki-łodygi usunięte i połówki lub ćwiartki601 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweŁyżka galaretki morelowej lub marmolady pomarańczowejŁyżka galaretki morelowej lub marmolady pomarańczowej23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 41Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoocet z czerwonego wina lub sok z cytrynyocet z czerwonego wina lub sok z cytryny10calePotrzebne wyposażenie: Robot kuchenny, szeroka, 1-calowa patelnia z wysokim rowkiem z wyjmowanym dnemPotrzebne wyposażenie: Robot kuchenny, szeroka, 1-calowa patelnia z wysokim rowkiem z wyjmowanym dnem

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn