Tarta jabłkowa z kremem migdałowym
Tarta jabłkowa z kremem migdałowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz masło, śliwkowe migdały, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Jabłkowo-Migdałowa, Tarta Migdałowo-Jabłkowa, oraz Tarta Jabłkowo-Migdałowa Kardamonowa.
Instrukcje
W mini procesorze pulse 3/4 szklanki migdałów, aż drobno zmielone.
Przełożyć do średniej miski. Pulse pozostałe 1/4 szklanki migdałów, aż grubo posiekane.
Przełożyć do miski, dodać granulowany cukier, mąkę i sól i delikatnie wymieszać.
W innej misce, za pomocą miksera ręcznego, pokonać 4 łyżki masła, aż kremowy.
Dodać mieszaninę migdałów i ubić do wymieszania.
Dodać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat in the rum.
Rozłóż nadzienie migdałowe w
Zapiekana Skorupka Z Ciasta. Ułóż plasterki jabłka na górze w koncentrycznych kręgach.
Plastry jabłka posmarować roztopionym masłem i posypać brązowym cukrem.
Piec tartę przez 1 godzinę, aż nadzienie zostanie ustawione, a jabłka rumiane i miękkie.
Przełożyć tartę do stelaża i lekko ostudzić.
Zdejmij pierścień i podawaj tartę na ciepło lub w temperaturze pokojowej.