Tarta jabłkowa Tatin wymaga mniej więcej 2 godziny i 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 461 kalorii. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka lodowatej wody, cukru, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarta Jabłkowa Tatin {Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa}, Tarta Jabłkowa Tatin, oraz Karmelizowana Tarta Jabłkowa: Tarte Tatin.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby skorupa: w robocie kuchennym połączyć masło, mąkę, cukier, sól i skórkę z cytryny. Pulsuj, aż będzie wyglądać jak drobno starty Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Cytrynowa
Parmigiano Reggiano
Masło
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Dodać żółtko i 1 do 2 łyżek wody. Pulsuj, pulsuj, pulsuj, aż mieszanina się połączy. Jeśli wydaje się trochę suchy, dodaj trochę więcej wody i pulsuj, pulsuj, pulsuj. Mieszanina powinna połączyć się w kulkę. Wyrzuć całość na czystą, lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą. Ugniataj mieszaninę 1 lub 2 razy, aby uczynić ją gładką kulą. Za pomocą wałka do ciasta lub palce toczyć lub naciśnij ciasto się do równomiernego okręgu około 11 do 12 cali średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Ciasto
Woda
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do Ciasta
4
Przenieść do arkusza cookie wyłożonego folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, lub najlepiej przez noc, pokryte folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki Cookie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Foliowa
5
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Aby zrobić nadzienie: podczas schładzania ciasta umieść cukier, cydr jabłkowy, sok z cytryny i nasiona wanilii na 10-calowej patelni zapobiegającej przywieraniu. Wymieszać, aby połączyć. Na dużym ogniu doprowadzić mieszaninę do wrzenia szczotkując po bokach patelni od czasu do czasu szczotką do ciasta zanurzoną w wodzie, jeśli to konieczne. Po 6 do 7 minutach mieszanina ostatecznie zacznie się jasnobrązować. Delikatnie przesuń patelnię, aby promować równomierne gotowanie. Gotować mieszaninę przez kolejną minutę lub tak, aż mieszanina staje się znacznie głębszy bursztynowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Jabłecznik
Sok Z Cytryny
Ciasto
Nasiona
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia
7
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem, 2 pats na raz. Mieszanina będzie bąbelków. W porządku, tylko uważaj, żeby nic z tego na ciebie nie wyszło. Gdy całe masło zostało włączone, zacznij układać jabłka zaokrąglone w dół w koła. Postaraj się to zrobić porządnie i w ładny sposób. Pamiętaj, że dno będzie szczytem!