Tarta Jabłkowa Bez Formy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty jabłkowej w wolnej formie. Jedna porcja zawiera 108 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 30 i kosztuje 19 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, mąkę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Tarta jabłkowa bez formy, Tarta Jabłkowa Bez Formy, oraz Tarta Jabłkowa Bez Formy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce stojącego miksera wyposażonego w łopatkę Mąkę połączyć z 1 łyżeczką cukru i 1/2 łyżeczki soli.
Dodać masło i wymieszać z małą prędkością, aż będzie wielkość małego groszku, 30 sekund. Przy włączonej maszynie stopniowo dodawaj 1/4 szklanki lodowatej wody.
Dodawać tyle pozostałej wody z lodem, ile potrzeba, 1 łyżkę na raz, aż ciasto będzie równomiernie nawilżone (nie powinno się masować na łopatce). Obrócić ciasto na powierzchnię roboczą i zagniatać 2 lub 3 razy, aż się połączy. Wkleić ciasto na dysk, owinąć w folię i schłodzić przez 1 godzinę lub przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 400 i wyłóż duży arkusz ciastek z pergaminem. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto do 17-calowej rundy, a następnie przyciąć do zgrabnej 16-calowej rundy.
Przenieść ciasto do arkusza cookie.
W średniej misce, połączyć pozostałe 1/2 szklanki cukru ze skórką z cytryny i szczyptą soli.
Dodaj jabłka i sok z cytryny i dobrze wymieszać. Ułóż jabłka na cieście w 2 koncentrycznych kręgach, pozostawiając 3-calową granicę dookoła. Złóż krawędź ciasta do góry i na jabłka, nakładając ciasto na siebie w razie potrzeby.
Obrzeże posmarować białkiem jajka i posypać cukrem turbinado.
Upiecz ciasto na środku piekarnika, aż skorupa będzie złota i jędrna, a jabłka będą miękkie, około 55 minut.
Przenieś arkusz ciasteczek do stojaka, aby ostygł. Wsuń ciasto na talerz, pokrój w kliny i podawaj.