Tarta Jabłkowa

Tarta Jabłkowa
Jeśli masz około 1 godzina i 15 minut do spędzenia w kuchni, tarta jabłkowa może być doskonałym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Za 67 centów za porcję, dostajesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 192 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Mieszanka cukru, ciasta, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 14%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tarta Frangipane z jabłkowo-wiśniowo-białej czekolady z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem z Brandy wiśniowo-jabłkowej, Tarta Jabłkowa Tatin {Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa}, oraz Tarta Jabłkowa.

Instrukcje

1
Na małej patelni podgrzej 3/4 szklanki cukru, ciągle mieszając, aż się upłynni i tylko złocisty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Zdjąć z ognia i szybko wlać do 10-in. talerz do ciasta; odłóż na bok.
3
W małej misce wymieszaj mąkę, cynamon i pozostały cukier. Ułóż połowę jabłek w jednej warstwie w okrągły wzór na talerzu do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Posyp połową mieszanki cukru. Ułóż połowę pozostałych jabłek w okrągły wzór na cukrze; posyp pozostałą mieszanką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
5
Umieść pozostałe jabłka na wszystkich, utrzymując górę na jak najwyższym poziomie. Kropka z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
6
Rozwałkuj ciasto do 9 cali.; umieść na jabłkach, delikatnie naciskając, aby całkowicie przykryć. Nie fletuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
7
Piec w temperaturze 400° przez 50 minut lub do złotego koloru, a jabłka będą miękkie. Jak tylko tarta wyjdzie z piekarnika, ostrożnie odwróć na duży talerz do serwowania i wyjmij talerz do ciasta. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Tart. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Boso Szampan Różowy Moscato
Boso Szampan Różowy Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty z wybuchowymi aromatami i smakami. Najlepiej podawany schłodzony (36-40 stopni F), ten szampan ma aromaty i smaki jaśminu i mandarynki uzupełnione czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym wykończeniem!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn