Tarta gruszkowo-migdałowa

Tarta gruszkowo-migdałowa
Need a deser wegetariański? Tarta z gruszkami i migdałami może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 815 kalorii, 17g białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, mąkę, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Spróbuj Tarta gruszkowo-migdałowa, Tarta gruszkowo-migdałowa, oraz Tarta Gruszkowo-Migdałowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier i sól. Zmiksować na maśle opuszkami palców lub blenderem do ciast, aż mieszanina przypomina grubą potrawę z niewielkimi (mniej więcej wielkości grochu) bryłkami masła. Ubij razem żółtko i wodę widelcem i wymieszaj z mieszanką mąki, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Mieszankę delikatnie zagniatać w misce z mąką rąk, aż ciasto uformuje. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść delikatnie 4 lub 5 razy więcej. Uformuj ciasto w kulkę, a następnie spłaszcz na 5-calowy dysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Chill, owinięte szczelnie w folię, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
2
Rozwałkować ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni z mąką wałkiem do ciasta na 13-calową okrągłą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
3
Spód tart pan (oddzielić od obręczy) pod ciasto i umieścić w obręczy tart pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4
Odciąć nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis i zwis złożyć do wewnątrz. Naciśnij ciasto z boku patelni, naciskając ciasto 1/4 cala nad obręczą. Lekko nakłuć dno skorupy widelcem i schłodzić do jędrności, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Linia powłoki z folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Piec, aż strona jest ustawiona i krawędź jest blady złoty, 20 do 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
7
Ostrożnie wyjąć ciężarki i folię i piec powłoki do złotego, 15 do 25 protokół więcej. Pozostaw piekarnik włączony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1
Umieść ciężką blachę do pieczenia w piekarniku. Obrać i rdzeń gruszki, a następnie pokroić wzdłuż na plastry 1/4 cala. W misce wrzucić gruszki z 1 łyżką gruszki, a następnie ułożyć, nakładając, w tartej skorupce. Na patelnię tarty lub obrzeże przykryć folią i przełożyć na blachę do pieczenia w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
2
Piec tylko do gruszek są ledwo miękkie, 10 do 12 protokół. Pozostaw piekarnik włączony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
3
Ubić razem jajka, żółtko, cukier, wanilię, crème fraîche, szczyptę soli i pozostałą 1 łyżkę gruszki brandy na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Polać gruszkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
5
Piec, aż krem jest tylko ustawić 2 cale od krawędzi, o 18 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
6
Wyjąć z piekarnika i usunąć tarczę ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
1
Wymieszać wszystkie składniki, następnie delikatnie posypać kremem i piec, aż top będzie blady złoty, o 15 minut więcej. Chłodna tarta do ogrzania lub temperatury pokojowej na patelni na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn