Tarta gruszkowo-migdałowa
Tarta gruszkowo-migdałowa to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, żółtko, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Gruszkowo-Migdałowa, Tarta Gruszkowo-Migdałowa, oraz Tarta gruszkowo-migdałowa.
Instrukcje
Przynieś 4 szklanki wody, cukru i soku z cytryny, aby zagotować w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać gruszki. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż gruszki są bardzo miękkie, obracając od czasu do czasu, o 20 protokół. Gruszki w syropie. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Zmiksuj cukier puder, migdały i sól w procesorze, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Dodać masło i blend do gładkiej, skrobanie w dół boki miski od czasu do czasu.
Dodać mąkę. Używając włączania / wyłączania, mieszaj, aż ciasto połączy się w grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Drobno zmielić migdały i mąkę w procesorze.
Wymieszać w 7 łyżkach cukru, następnie masło, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przelać nadzienie do średniej miski. Przykryć i schłodzić co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Rozwałkuj schłodzone ciasto na posypanym mąką arkuszu pergaminu do 12-calowego okrągłego, podnosząc i obracając ciasto od czasu do czasu, aby nie było papieru. Używając papieru jako pomocy, zamień ciasto na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem; Odklej papier. Uszczelnić wszelkie pęknięcia w cieście. Trim zwis do 1/2 cala. Fold zwis w, co podwójne grube boki. Przekłuj skórkę widelcem. Zamrozić skórkę 10 minut.
Skórkę wyłożyć z maślaną folią, z masłem bocznym w dół, a następnie napełnić suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec ciasto, aż strony są ustawione, o 20 protokół.
Piec skorupę, aż boki są złote, a dno jest ustawione, naciskając z tyłu widelca, jeśli skorupa pęcherzyki, o 10 minut dłużej. Chłodna skórka w patelni na stojaku. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Rozłóż nadzienie migdałowe równomiernie w skórce. Gruszki macierzystych i pokroić każdą na pół wzdłuż; miarka się rdzeni.
Każdą połowę pokroić w poprzek na cienkie plasterki. Delikatnie naciśnij każdą połowę gruszki, aby plasterki wachlarza, ale trzymaj plasterki Ciasno na siebie. Wsuń łopatkę pod gruszki i ułóż nadzienie na szczycie jak szprychy koła z wąskimi końcami pośrodku.
Piec tarta do złotego i tester włożony do środka nadzienia wychodzi czysty, około 55 minut. Chłodna tarta w patelni na stelażu. Popchnij patelnię od dołu do góry, uwalniając tartę z patelni. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Tartę pokroić w kliny; w razie potrzeby posypać cukrem pudrem i podawać.