Tarta gruszkowa z karmelizowanymi pistacjami

Tarta gruszkowa z karmelizowanymi pistacjami
Gotowana tarta gruszkowa z karmelizowanymi pistacjami może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 535 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, śmietanę, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tarta gruszkowo-migdałowa, Tarta z gruszką i brązowym masłem, oraz Karmelizowany ser Brie nadziewany owocami zimowymi z gruszką Pinot dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Drobno zmielić pistacje i 3 łyżki cukru w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
CukierCukier
2
Przenieść mieszaninę orzechów do ciężkiego średni rondel; dodać mleko i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Ubić pozostałe 4 łyżki cukru, żółtka i skrobię kukurydzianą w średniej misce do wymieszania. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę mleka w mieszaninę żółtkową. Powrót mieszaniny do tej samej patelni; ubijać stale na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z ognia.
5
Masło ubić na śmietanie, 1 szt. na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Przenieś krem do miski; naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny. Wymieszać ze śmietaną. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
KremKrem
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Przynieś wino, cukier, skórkę pomarańczową i skórkę cytrynową, aby zagotować w ciężkim dużym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CukierCukier
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać gruszki; doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
3
Wytnij pergamin Okrągły, aby pasował do patelni; naciśnij papier na gruszkach. Częściowo przykryć patelnię; zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż gruszki będą miękkie, okazjonalnie obracając się, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
4
Przenieść gruszki i płyn do kłusowania do średniej miski. Schłodzić do temperatury pokojowej. (Gruszki można przygotować 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Linia obramowana blacha do pieczenia z pergaminem. Wymieszaj cukier i 2 łyżki wody w ciężkim małym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop zmieni średni bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią. Natychmiast dodajemy pistacje; mieszamy, aż karmel będzie głęboki i pokryje orzechy. Natychmiast rozprowadzić orzechy na przygotowanej blasze do pieczenia, oddzielając wszelkie grudki. Całkowicie fajne. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
KarmelKarmel
SyropSyrop
CukierCukier
WodaWoda
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. masło o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Mieszamy mąkę, cukier i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać masło i pokroić za pomocą włączania / wyłączania, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodaj żółtko i zmiksuj, włączając / wyłączając, aż utworzą się wilgotne grudki. Nacisnąć ciasto na dno i na górę przygotowanej patelni. Zamrozić skórkę 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec ciasto na złoty kolor, o 20 protokół. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu. (Można dokonać 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
6
Usuń gruszki z kłusowniczego płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
7
Wlać płyn do średniego rondla; gotować, aż syrop zmniejszy się do 1/2 szklanki, około 10 minut. Schłodzić syrop do wystygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Gruszki pokroić wzdłuż na pół. Zgarnij rdzenie i żyły środkowe; odetnij łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
9
Umieścić gruszki, przyciąć bok w dół, na potrójnej grubej warstwie ręczników papierowych. Przykryć potrójną grubą warstwą ręczników papierowych. Pears Pat suche, zmieniając ręczniki papierowe w razie potrzeby, aby wchłonąć nadmiar płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
10
Pokrój każdą gruszkę na pół wzdłuż na 4 do 6 plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
11
Rozłóż śmietanę w cieście. Ułóż plastry gruszki dekoracyjnie na wierzchu kremu z ciasta, całkowicie pokrywając. (Można przygotować 2 godziny wcześniej. Przykryć luźno i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
GruszkaGruszka
12
Roztrzepać karmelizowane pistacje na tartę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
13
Tartę pokroić w kliny i podawać z syropem winnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
WinoWino
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn