Tarta Gruszkowa Tatin
Gruszka Tarte Tatin może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 310 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z prostych receptur wymaga kandyzowanego imbiru, dobrze przyprawionego, talerza ciasta i pełnotłustego kremu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Tarta Gruszkowa Tatin, Tarta Gruszkowa Tatin, oraz Tarta Gruszkowa Tatin.
Instrukcje
Wyrobić ciasto: pokroić w kostkę masło i ustawić w temperaturze pokojowej. W osobnej dużej misce ubić razem mąkę, cukier i sól. Użyj rąk lub noża do ciasta do pracy masło do mąki, aż zobaczysz małe, wielkości grochu kawałki masła. Śmietanę wymieszać widelcem. Uformuj ciasto w kulkę i uformuj w dysk. Owinąć folią i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę przed rozwałkowaniem. (Zobacz więcej instrukcji tutaj: nie Fail śmietana ciasto Crust przepis.)
Czekając na ciasto, przygotuj gruszki i karmel w krokach 2 przez
Gruszki przygotować: obrać i pokroić na pół wzdłuż. Zarezerwować jedną połowę gruszki na środku tarty, a pozostałe połówki pokroić jeszcze raz wzdłuż.
Rdzeń ćwiartki gruszki i pół. Gdy obierasz i kroisz gruszki, umieść je w misce i posyp sokiem z cytryny, aby nie stały się brązowe.
Posypać kawałki gruszki 2 łyżki cukru i wrzucić do dystrybucji cukru i sok z cytryny na wszystkie gruszki.
Roztopić masło, dodać cukier do patelni: roztopić masło w żeliwnej patelni na średnim ogniu. Obracać masło tak, że pokrywa boki patelni, jak również.
Posypać 2/3 szklanki cukru na maśle w równej warstwie.
Umieść jedną połowę gruszki, pokrój bok do góry, na środku patelni. Wachlować Pozostałe ćwiartki gruszki, z wąskim bokiem skierowanym w kierunku środka, wokół środkowej połowy gruszki. Kąt je jak idziesz, aby zmieścić wszystkie gruszki w. Staraj się zminimalizować wszelkie luki.
Gotować delikatnie, aż baza zostanie karmelizowana: odstawić patelnię do średniego ciepła i delikatnie gotować, bez mieszania gruszek, aż mieszanina masła cukrowego zmieni głęboki karmelowy kolor, około 20 do 30 minut.
Zdjąć z ognia i umieścić na blasze do pieczenia.
Posypać gałką muszkatołową i imbirem:
Posypać gruszki startą gałką muszkatołową i mielonym kandyzowanym imbirem.
Rozwałkuj ciasto i ułóż gruszki na patelni: rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto do 11 cali, jeśli używasz 9-calowej żeliwnej patelni i 12 cali, jeśli używasz 10-calowej patelni.
Ciasto wyłożyć na gruszki i delikatnie wsunąć krawędzie w głąb patelni. Ostrożnie, patelnia jest jeszcze gorąca. Uważam, że korzystanie z widelca pomaga złagodzić ciasto wewnątrz krawędzi patelni.
Umieść patelnię w piekarniku 191° (na blasze do pieczenia, aby złapać wyciek) i zmniejsz temperaturę do350.
Piec przez 30 do 40 minut, aż ciasto zostanie upieczone i ładnie rumiane.
Umieść na patelni obramowane naczynie do serwowania lub pyrex lub ceramiczne naczynie na ciasto. Noszenie grube, dobrze izolowane rękawice kuchenne lub potholders, za pomocą dwóch rąk do trzymania naczynia mocno na patelni, odwróć je, uwalniając Tarte tatin do płyty.
Karmel jest gorący i płynny i łatwo może się rozlać, więc uważaj i pracuj szybko. Nie martw się, jeśli część płynu wycieka, po prostu upewnij się, że nosisz rękawice kuchenne (lub długie rękawy) i fartuch, aby chronić się podczas odwracania.
Odwróć tarte, podczas gdy Tarte tatin jest jeszcze gorąca, w ten sposób karmel nie sprawi, że tarte przykleją się do patelni podczas odwracania. Gruszki prawdopodobnie przesunęły się nieco w odwróceniu, więc przestawiaj je widelcem (są gorące!) tworzą więc atrakcyjny wzór.
Przed podaniem ostudzić do temperatury pokojowej.
Podawać z odrobiną lodów waniliowych lub bitą śmietaną.