Tarta Gruszkowa Tatin

Tarta Gruszkowa Tatin
Gruszka Tarte Tatin może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 310 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z prostych receptur wymaga kandyzowanego imbiru, dobrze przyprawionego, talerza ciasta i pełnotłustego kremu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Tarta Gruszkowa Tatin, Tarta Gruszkowa Tatin, oraz Tarta Gruszkowa Tatin.

Instrukcje

1
Wyrobić ciasto: pokroić w kostkę masło i ustawić w temperaturze pokojowej. W osobnej dużej misce ubić razem mąkę, cukier i sól. Użyj rąk lub noża do ciasta do pracy masło do mąki, aż zobaczysz małe, wielkości grochu kawałki masła. Śmietanę wymieszać widelcem. Uformuj ciasto w kulkę i uformuj w dysk. Owinąć folią i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę przed rozwałkowaniem. (Zobacz więcej instrukcji tutaj: nie Fail śmietana ciasto Crust przepis.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie PotrzebyMąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Czekając na ciasto, przygotuj gruszki i karmel w krokach 2 przez
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
3
Gruszki przygotować: obrać i pokroić na pół wzdłuż. Zarezerwować jedną połowę gruszki na środku tarty, a pozostałe połówki pokroić jeszcze raz wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
4
Rdzeń ćwiartki gruszki i pół. Gdy obierasz i kroisz gruszki, umieść je w misce i posyp sokiem z cytryny, aby nie stały się brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Posypać kawałki gruszki 2 łyżki cukru i wrzucić do dystrybucji cukru i sok z cytryny na wszystkie gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
6
Roztopić masło, dodać cukier do patelni: roztopić masło w żeliwnej patelni na średnim ogniu. Obracać masło tak, że pokrywa boki patelni, jak również.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Posypać 2/3 szklanki cukru na maśle w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
8
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Umieść jedną połowę gruszki, pokrój bok do góry, na środku patelni. Wachlować Pozostałe ćwiartki gruszki, z wąskim bokiem skierowanym w kierunku środka, wokół środkowej połowy gruszki. Kąt je jak idziesz, aby zmieścić wszystkie gruszki w. Staraj się zminimalizować wszelkie luki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Gotować delikatnie, aż baza zostanie karmelizowana: odstawić patelnię do średniego ciepła i delikatnie gotować, bez mieszania gruszek, aż mieszanina masła cukrowego zmieni głęboki karmelowy kolor, około 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Zdjąć z ognia i umieścić na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Posypać gałką muszkatołową i imbirem: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
5
Posypać gruszki startą gałką muszkatołową i mielonym kandyzowanym imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
6
Rozwałkuj ciasto i ułóż gruszki na patelni: rozgrzej piekarnik do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Rozwałkuj ciasto do 11 cali, jeśli używasz 9-calowej żeliwnej patelni i 12 cali, jeśli używasz 10-calowej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Ciasto wyłożyć na gruszki i delikatnie wsunąć krawędzie w głąb patelni. Ostrożnie, patelnia jest jeszcze gorąca. Uważam, że korzystanie z widelca pomaga złagodzić ciasto wewnątrz krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Piec: 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Umieść patelnię w piekarniku 191° (na blasze do pieczenia, aby złapać wyciek) i zmniejsz temperaturę do350.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Piec przez 30 do 40 minut, aż ciasto zostanie upieczone i ładnie rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Umieść na patelni obramowane naczynie do serwowania lub pyrex lub ceramiczne naczynie na ciasto. Noszenie grube, dobrze izolowane rękawice kuchenne lub potholders, za pomocą dwóch rąk do trzymania naczynia mocno na patelni, odwróć je, uwalniając Tarte tatin do płyty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ceramiczna Forma CiastaCeramiczna Forma Ciasta
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Karmel jest gorący i płynny i łatwo może się rozlać, więc uważaj i pracuj szybko. Nie martw się, jeśli część płynu wycieka, po prostu upewnij się, że nosisz rękawice kuchenne (lub długie rękawy) i fartuch, aby chronić się podczas odwracania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
3
Odwróć tarte, podczas gdy Tarte tatin jest jeszcze gorąca, w ten sposób karmel nie sprawi, że tarte przykleją się do patelni podczas odwracania. Gruszki prawdopodobnie przesunęły się nieco w odwróceniu, więc przestawiaj je widelcem (są gorące!) tworzą więc atrakcyjny wzór.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Przed podaniem ostudzić do temperatury pokojowej.
5
Podawać z odrobiną lodów waniliowych lub bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone2 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla Tarte Tatin. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn