Tarta Gruszkowa Tatin

Tarta Gruszkowa Tatin
Gruszka Tarte Tatin może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 310 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z prostych receptur wymaga kandyzowanego imbiru, dobrze przyprawionego, talerza ciasta i pełnotłustego kremu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Tarta Gruszkowa Tatin, Tarta Gruszkowa Tatin, oraz Tarta Gruszkowa Tatin.

Instrukcje

1
Wyrobić ciasto: pokroić w kostkę masło i ustawić w temperaturze pokojowej. W osobnej dużej misce ubić razem mąkę, cukier i sól. Użyj rąk lub noża do ciasta do pracy masło do mąki, aż zobaczysz małe, wielkości grochu kawałki masła. Śmietanę wymieszać widelcem. Uformuj ciasto w kulkę i uformuj w dysk. Owinąć folią i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę przed rozwałkowaniem. (Zobacz więcej instrukcji tutaj: nie Fail śmietana ciasto Crust przepis.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie PotrzebyMąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Czekając na ciasto, przygotuj gruszki i karmel w krokach 2 przez
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
3
Gruszki przygotować: obrać i pokroić na pół wzdłuż. Zarezerwować jedną połowę gruszki na środku tarty, a pozostałe połówki pokroić jeszcze raz wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
4
Rdzeń ćwiartki gruszki i pół. Gdy obierasz i kroisz gruszki, umieść je w misce i posyp sokiem z cytryny, aby nie stały się brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Posypać kawałki gruszki 2 łyżki cukru i wrzucić do dystrybucji cukru i sok z cytryny na wszystkie gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
6
Roztopić masło, dodać cukier do patelni: roztopić masło w żeliwnej patelni na średnim ogniu. Obracać masło tak, że pokrywa boki patelni, jak również.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Posypać 2/3 szklanki cukru na maśle w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
8
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Umieść jedną połowę gruszki, pokrój bok do góry, na środku patelni. Wachlować Pozostałe ćwiartki gruszki, z wąskim bokiem skierowanym w kierunku środka, wokół środkowej połowy gruszki. Kąt je jak idziesz, aby zmieścić wszystkie gruszki w. Staraj się zminimalizować wszelkie luki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Gotować delikatnie, aż baza zostanie karmelizowana: odstawić patelnię do średniego ciepła i delikatnie gotować, bez mieszania gruszek, aż mieszanina masła cukrowego zmieni głęboki karmelowy kolor, około 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Zdjąć z ognia i umieścić na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Posypać gałką muszkatołową i imbirem: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
5
Posypać gruszki startą gałką muszkatołową i mielonym kandyzowanym imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
6
Rozwałkuj ciasto i ułóż gruszki na patelni: rozgrzej piekarnik do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Rozwałkuj ciasto do 11 cali, jeśli używasz 9-calowej żeliwnej patelni i 12 cali, jeśli używasz 10-calowej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Ciasto wyłożyć na gruszki i delikatnie wsunąć krawędzie w głąb patelni. Ostrożnie, patelnia jest jeszcze gorąca. Uważam, że korzystanie z widelca pomaga złagodzić ciasto wewnątrz krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Piec: 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
10
Umieść patelnię w piekarniku 191° (na blasze do pieczenia, aby złapać wyciek) i zmniejsz temperaturę do350.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Piec przez 30 do 40 minut, aż ciasto zostanie upieczone i ładnie rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
12
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
1
Umieść na patelni obramowane naczynie do serwowania lub pyrex lub ceramiczne naczynie na ciasto. Noszenie grube, dobrze izolowane rękawice kuchenne lub potholders, za pomocą dwóch rąk do trzymania naczynia mocno na patelni, odwróć je, uwalniając Tarte tatin do płyty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ceramiczna Forma CiastaCeramiczna Forma Ciasta
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Karmel jest gorący i płynny i łatwo może się rozlać, więc uważaj i pracuj szybko. Nie martw się, jeśli część płynu wycieka, po prostu upewnij się, że nosisz rękawice kuchenne (lub długie rękawy) i fartuch, aby chronić się podczas odwracania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
3
Odwróć tarte, podczas gdy Tarte tatin jest jeszcze gorąca, w ten sposób karmel nie sprawi, że tarte przykleją się do patelni podczas odwracania. Gruszki prawdopodobnie przesunęły się nieco w odwróceniu, więc przestawiaj je widelcem (są gorące!) tworzą więc atrakcyjny wzór.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Przed podaniem ostudzić do temperatury pokojowej.
5
Podawać z odrobiną lodów waniliowych lub bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla Tarte Tatin. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn