Tarta Gruszkowa Prasowana
Tłoczone-Crust Pear Tart może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 243 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 37 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, proszek do pieczenia, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Z Gruszką Żurawinową Z Piernikową Skórką, Tarta jabłkowo-gruszkowa ze skórką z mąki kukurydzianej, oraz Tarta gruszkowa szkliwiona z Rozmarynowo-kukurydzianą skórką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 14-calowa prostokątna patelnia do tarty
Rozgrzej piekarnik do 350 F. Posmaruj 14-calową prostokątną patelnię i odstaw na bok.
Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać w średniej misce i odstawić. Śmietanę masło i 1/2 szklanki cukru z dużą prędkością w dużej misce miksera elektrycznego. Niższa prędkość do średniej, dodaj jajko i beat aż włączone. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki aż do pełnego włączenia. Ciasto będzie bardzo miękkie. Ciasto wyłożyć na patelnię z mąką, aby uformować równomierną skórkę. Ułóż połówki gruszki, od góry do dołu, ścięte od strony dołu.
Posypać cynamonem i pozostałym cukrem.
Piec, aż skorupa jest złoty kolor, o 45 protokół; ostudzić.
Dżem morelowy i sok z cytryny rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając do połączenia.
Zdjąć z ognia i delikatnie posmarować całą tartę.
Podawać z bitą śmietaną, w razie potrzeby.Wskazówka: Jeśli nie masz prostokątnej patelni do tarty, możesz użyć 10-calowej okrągłej patelni do tarty. Deser można przygotować do 2 dni wcześniej, przykryć i przechowywać w lodówce.