Tarta frangipanowa ze śliwkami, wiśniami i morelami

Tarta frangipanowa ze śliwkami, wiśniami i morelami
Tarta ze śliwkami, wiśniami i morelami Frangipane jest Wegetariańskie deser. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 313 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Mieszanka masła, pasta migdałowa, śliwki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Morelowo-Migdałowa (Frangipan) , Cherry frangipane tarta, oraz Bezglutenowa Tarta Morelowo-Migdałowa Frangipane {#ProgressiveEats}.

Instrukcje

1
W średnim rondlu na małym ogniu podgrzewać grappę z cukrem, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrappaGrappa
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj owoce i delikatnie gotuj na wolnym ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
3
Zdjąć z ognia i niech macerate, mieszając od czasu do czasu, 24 godzin.
1
Ustaw pierścień flan na pergaminie wyłożonym papierem do pieczenia. (Jeśli używasz patelni do tarty, pergamin nie jest konieczny.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Forma TartaForma Tarta
2
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do 13-calowej rundy, następnie dopasuj do pierścienia flan i wykończ nadmiar ciasta. Schłodzić do firmy, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
3
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Lekko nakłuć dno skorupy widelcem, następnie ułóż folię i napełnij ciężarami ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Piec, aż strona jest ustawiona i krawędź jest blady złoty, 18 do 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć folię i ciężarki i piec, aż dno będzie złoty, o 10 minut więcej. Całkowicie schłodzić na patelni, około 30 minut. Pozostaw piekarnik włączony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
Beat migdałowy pasta, masło, cukier, ekstrakt i sól w misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
EkstraktEkstrakt
MasłoMasło
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dodać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubić w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
3
Wlać frangipan do schłodzonej skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
4
Odcedzić owoce na sitku ustawionym nad miską, rezerwując syrop i rozsypać owoce nad nadzieniem, lekko dociskając.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Piec, aż nadmuchane i złoty, 30 do 40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Przenieść tartę na pergaminie do stojaka.
7
Pędzel zarezerwowany syrop na tarcie i ostudzić do temperatury ciepłej lub pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
1
* Suszone owoce można macerować do 3 dni.* Tarta skorupa może być pieczona 1 dzień wcześniej i przechowywana (raz chłodna), owinięta folią, w temperaturze pokojowej.* Tarta najlepiej jeść w dniu, w którym jest pieczona, ale można ją przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać (raz schłodzić), przykrytą folią, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OwoceSuszone Owoce
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn