Tarta frangipanowa ze śliwkami, wiśniami i morelami
Tarta ze śliwkami, wiśniami i morelami Frangipane jest Wegetariańskie deser. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 313 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Mieszanka masła, pasta migdałowa, śliwki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Morelowo-Migdałowa (Frangipan) , Cherry frangipane tarta, oraz Bezglutenowa Tarta Morelowo-Migdałowa Frangipane {#ProgressiveEats}.
Instrukcje
W średnim rondlu na małym ogniu podgrzewać grappę z cukrem, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj owoce i delikatnie gotuj na wolnym ogniu 1 minutę.
Zdjąć z ognia i niech macerate, mieszając od czasu do czasu, 24 godzin.
Ustaw pierścień flan na pergaminie wyłożonym papierem do pieczenia. (Jeśli używasz patelni do tarty, pergamin nie jest konieczny.)
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do 13-calowej rundy, następnie dopasuj do pierścienia flan i wykończ nadmiar ciasta. Schłodzić do firmy, co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Lekko nakłuć dno skorupy widelcem, następnie ułóż folię i napełnij ciężarami ciasta.
Piec, aż strona jest ustawiona i krawędź jest blady złoty, 18 do 20 protokół.
Wyjąć folię i ciężarki i piec, aż dno będzie złoty, o 10 minut więcej. Całkowicie schłodzić na patelni, około 30 minut. Pozostaw piekarnik włączony.
Beat migdałowy pasta, masło, cukier, ekstrakt i sól w misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości 3 protokół.
Dodać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubić w mące.
Wlać frangipan do schłodzonej skorupy.
Odcedzić owoce na sitku ustawionym nad miską, rezerwując syrop i rozsypać owoce nad nadzieniem, lekko dociskając.
Piec, aż nadmuchane i złoty, 30 do 40 protokół.
Przenieść tartę na pergaminie do stojaka.
Pędzel zarezerwowany syrop na tarcie i ostudzić do temperatury ciepłej lub pokojowej.
* Suszone owoce można macerować do 3 dni.* Tarta skorupa może być pieczona 1 dzień wcześniej i przechowywana (raz chłodna), owinięta folią, w temperaturze pokojowej.* Tarta najlepiej jeść w dniu, w którym jest pieczona, ale można ją przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać (raz schłodzić), przykrytą folią, w temperaturze pokojowej.