Tarta figowo-sezamowa z kremem Kardamonowo-pomarańczowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj tarty z figami i sezamem z kremem Kardamonowym. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 431 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Mieszanka sezamu, sól, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Krwawa tarta pomarańczowa z kremem z ciasta Kardamonowego, Tarta grejpfrutowa z kremem Kardamonowym, oraz Bezglutenowa tarta brzoskwiniowa, Śliwkowa, malinowa z kremem Kardamonowym i skórką migdałową.
Instrukcje
Pulse razem mąkę, cukiernicy cukier i sól w robocie kuchennym, aż połączone.
Dodać masło i proces, aż mieszanina przypomina drobny posiłek.
Dodaj 3 żółtka (rezerwując czwarty do mycia jaj) i proces, aż utworzy gładkie ciasto, 2 do 3 minut. (Nie martw się o przepracowanie ciasta.)
Przenieść ciasto na powierzchnię roboczą i zebrać w kulkę, a następnie podzielić na 3 równe części. Uformuj jedną trzecią ciasta na mały dysk, a następnie uformuj pozostałe ciasto na większy dysk. Dyski Chill, każdy owinięty w folię, do twardego, co najmniej 1 godzinę.
Gotować figi, wodę, cukier i cynamon w 1-do 2-quart ciężki rondel, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest zagęszczona, 2 do 3 protokół. Wymieszać nasiona sezamu (3 łyżki stołowe) i gotować, mieszając, 1 minutę.
Wyjąć z ognia i wymieszać w wodzie z kwiatem pomarańczy, a następnie przenieść nadzienie do miski. Chłodne napełnianie do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i umieść pierścień flan na środku.
Rozwałkuj większy dysk ciasta na 11-calową rundę na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta posypanego mąką. (Jeśli ciasto jest zbyt twarde, aby rozwałkować, odstawić w temperaturze pokojowej 5 minut.) Dopasuj ciasto do pierścienia flan, naciskając ciasto po stronie pierścienia (ciasto jest bardzo delikatne i łatwo łzy; łatka w razie potrzeby; będą się mieszać podczas pieczenia), a następnie wykończ ciasto równo z górną częścią pierścienia. Łyżka napełniania do skorupy i równomiernie rozprowadzić.
Rozwałkuj pozostały krążek ciasta do 9-calowej rundy na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą mąki wałka do ciasta. Delikatnie połóż okrągły nad nadzieniem, a następnie zwiń wałek do ciasta na górze, aby przyciąć. Plaster, jeśli to konieczne.
Pozostałe żółtko i śmietanę (1 łyżka stołowa) ubić widelcem w filiżance i posmarować wierzchnią skórką część umycia jajecznego, następnie schłodzić, aż umycie jajeczne stanie się ciemniejsze i lekko lepkie, około 3 minut.
Umyć drugą warstwą jajka i ponownie schłodzić. Lekko strzepnąć górną częścią małego noża, aby uzyskać dekoracyjny wzór i posypać sezamem (1 łyżeczka).
Piec tarta, aż top będzie złoty, 30 do 35 minut.
Przenieść tart na blasze do stojaka i ostudzić 10 minut, a następnie przesuń tart off pergamin na stojaku do ostygnięcia. Delikatnie zdjąć pierścień.
Podczas gdy tarta piecze, wymieszać śmietanę, miód, skórkę i kardamon w średniej misce i schłodzić, przykryte. Tuż przed podaniem ubij mieszankę śmietanową mikserem elektrycznym, aż utrzyma miękkie szczyty.
Podawać tartę, ciepłą lub w temperaturze pokojowej, ze śmietaną i pomarańczami.
* Tarta może być pieczona 1 dzień wcześniej i całkowicie schładzana, odsłonięta, a następnie trzymana, przykryta, w temperaturze pokojowej.* Mieszankę śmietanową przed ubijaniem można schłodzić do 4 godzin (ubijać tuż przed podaniem).