Tarta figowo-cytrynowa
Fig i cytryna tarta może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, cukier granulowany, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Spróbuj Pieczone Figi Crostini, Domowe Fig Newtons, oraz Palo Migdałowe Figi Quickbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić skórkę: w robocie kuchennym lub misce połącz mąkę, cukier granulowany, masło i skórkę z cytryny. Wirować lub pocierać palcami, aż mieszanina ma teksturę drobnych okruchów.
Dodać żółtko i wirować lub mieszać widelcem, aż ciasto uformuje się. Wklep ciasto w kulkę, a następnie naciśnij równomiernie na dole iw górę boków 10-calowej patelni z wyjmowaną obręczą.
Ciasto piec w piekarniku 300 na złoty kolor, około 30 minut.
W międzyczasie wykonaj nadzienie: w robocie kuchennym lub blenderze, wiruj jajka, cukier granulowany, plasterki cytryny, mąkę i masło, aż cytryna zostanie drobno posiekana.
Wlać nadzienie do gorącej Skórki. Kontynuuj piec, aż nadzienie będzie twarde, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta, około 12 minut.
Figi pokroić w cienkie plasterki i ułożyć starannie na tartym nadzieniu.
Figi posypać sokiem z cytryny i posypać cukrem pudrem.