Tarta Feta i Scallion
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 482 kalorie, 18g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz fetę, wodę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 141 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka z fetą z Tesalii, Tarta Ze Szparagami I Cebulką, oraz Tarta z ricottą, szynką i cebulką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 500°. W dużej misce wymieszaj wódkę, 2 łyżki oliwy z oliwek, wodę i jajko i ubijaj, aż wszystko będzie równomiernie włączone. W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i 1 łyżeczkę soli. Delikatnie ubijaj mokre składniki na suche składniki, aż powstanie ciasto, upewniając się, że wszystkie grudki zostaną ubijane.
Wlać pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek na obrębionej blachy do pieczenia i rozprowadzić na powierzchni opuszkami palców lub ręcznikiem papierowym.
Wlać ciasto na patelnię, posypać fetą i szalotki, i kropka z masłem.
Piec, aż feta zaczyna się brązowy i skorupa jest chrupiące i złote, o 25 protokół.
Odstawić na 5 minut przed krojeniem.