Tarta Ecclefechan
Need a deser wegetariański? Tarta Ecclefechan może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 754 kalorie, 10g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy włoskie, sól, cukier puder, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Wiśniowa Tarta Czekoladowa, Miodowo-tarta Wiśniowa Glazurowana łosoś z rustykalną tartą wiśniową salsą, oraz Milk Tart layer cake-ciasto waniliowe z nadzieniem z kremu Milk Tart dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę, cukier i sól w procesorze 5 sekund.
Dodać masło. Używając zakrętów on / off, przetwarzaj, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodać śmietanę. Używając włączników on / off, przetwarzaj, aż ciasto zbierze się w wilgotnych grudkach. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 12-calowej rundy.
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.
Wytnij zwis do 1/2 cala i złóż, tworząc podwójnie grube boki. Przechowywać w lodówce crust 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191°. ciasto wyłożyć folią; wypełnić suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec, aż strony są ustawione i lekko brązowy, o 30 protokół.
Usunąć folię i fasolę. Nadal piec, aż blady złoty kolor, naciskając z tyłu widelca i piercing jeśli pęcherzyki skorupy, o 10 protokół. Ostudzić skórkę w patelni na półce 30 minut.
Zmiksuj masło i cukier w misce.
Ubijamy jajka po 1 na raz, następnie sok z cytryny, skórkę z cytryny i cynamon. Wymieszaj rodzynki i 1 szklankę posiekanych orzechów.
Wlać nadzienie do skorupy.
Piec tarta, aż nadzienie będzie głęboko brązowy i ustawić w centrum, pokrywając krawędzie Skórki folią, jeśli brązowieje zbyt szybko, o 30 minut. Fajna tarta. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Śmietanę ubić w średniej misce, aż uformują się szczyty. Push up dno patelni, uwalniając tart.
Tarta pokroić w kliny; układać na talerzach. Łyżka śmietany obok i udekorować prażonymi orzechami.