Tarta Do Zbioru Gryki

Tarta Do Zbioru Gryki
Jedna porcja zawiera 477 kalorii, 16G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz niebieloną mąkę, ocet balsamiczny, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta Do Zbioru, Tarta Do Zbioru, oraz Tarta Warzywna Do Zbioru dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić skórkę, w robocie kuchennym dodaj zarówno mąkę, jak i sól i pulsuj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Dodaj masło i tymianek i pulsuj, aż uformują się kawałki grochu. Pulsuj, dodając ocet, a następnie zimną wodę, 1 łyżkę na raz, zatrzymując się, gdy ciasto ledwo trzyma się razem. Ciasto uformować na dysk, owinąć w folię i schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
MasłoMasło
CiastoCiasto
TymianekTymianek
WodaWoda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 13-calowe koło. Powinien mieć około 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
5
Rozwałkuj ciasto wokół wałka do ciasta i podnieś je do 11-calowej karbowanej patelni z wyjmowanym dnem. Naciśnij ciasto do krawędzi i do boków, upewniając się, aby łatać wszelkie otwory. Delikatnie zwiń wałek do ciasta na górze patelni, aby usunąć dodatkowe ciasto i utworzyć czystą krawędź. Dno ciasta nakłuć widelcem, ułożyć na wierzchu kawałek papieru pergaminowego, a skorupę tarty napełnić ciężarami ciasta (ja używam kamieni z podwórka-z klasą, wiem).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Forma TartaForma Tarta
6
Piec przez 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć pergamin i wagi i piec, aż top wygląda prawie suche, Inny 10 do 12 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podczas gdy skorupa stygnie, przygotuj nadzienie. Na obramowanej blasze do pieczenia wrzucić dynię z 1/2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki soli i gałki muszkatołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Rozłóż w równej warstwie i piec, aż squash zacznie brązowieć na brzegach, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Na dużej patelni podsmażyć na średnim ogniu, rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek i czosnku. Gdy czosnek zaczyna skwierczeć trochę i staje się pachnące, dodać boczniaka szwajcarskiego, płatki czerwonej papryki, i szczypta soli. Sauté aż chard zwiędnie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Przełożyć do dużej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
14
Cebulę obrać, pokroić na pół i cienko pokroić. W tej samej patelni, której użyłeś do chard, podgrzej pozostałą 1/2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Dodać cebulę i szczyptę soli i mieszać co tak często aż karmelizowane, o 20 protokół. Gdy cebula ma ładny jasnobrązowy kolor, dodaj ocet balsamiczny, wymieszaj i wyłącz ogień. Cebula wchłonie ocet, gdy trochę ostygną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
OcetOcet
CebulaCebula
SólSól
16
Wycisnąć nadmiar wody z boczniaka szwajcarskiego i wrócić do miski. W osobnej misce ubijamy jajka, aż dobrze się wymieszają, a następnie dodajemy do boczniaka. Do miski z chard, dodać trzy czwarte squasha, połowa sera, cebula, i kilka zmielonych czarnego pieprzu. Delikatnie wszystko wymieszać i wlać do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
SerSer
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
CebulaCebula
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
17
Rozprowadź na równą warstwę. Rozrzuć pozostałą dynię i ser na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
18
Piec w piekarniku, aż jajko jest tylko ustawić i top jest rumiane, 24 do 28 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Wyjmij tartę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez 5 do 10 minut przed pokrojeniem na plasterki i podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
20
Można to również zrobić na patelni springform, jeśli nie masz karbowanej patelni do tarty. Ponieważ wiele patelni springform ma około 9 cali, skorupa będzie nieco grubsza, więc pamiętaj, aby delikatnie nacisnąć ciasto po bokach patelni w równej warstwie, tak jak na patelni. Nadzienie będzie nieco głębsze, więc dodaj kilka minut do ostatecznego czasu pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Forma TartaForma Tarta
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn