Tarta czekoladowo-żurawinowa Francois Payard
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowej tarty żurawinowej Francois Payarda. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladę, cukier, syrop kukurydziany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowa tarta orzechowa od szefa kuchni François Payarda, Ciasteczka czekoladowo-orzechowe François Payard, oraz Makarony dyniowe Francois Payarda dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać żelatynę na 3 łyżki soku żurawinowego, odstawić na 3 do 5 minut.
Pozostały sok, cukier i sos żurawinowy połączyć w średnim rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Trzepaczka rozbić galaretkę.
Wyjmij patelnię z ognia i wymieszaj żelatynę z gorącym płynem.
Wlać żele do przygotowanej skorupy tarty, napełniając około jedną czwartą, i przechowywać w lodówce przez około 30 minut, aby pozostawić Gele zestaw.
Umieścić zarówno czekoladki i syrop kukurydziany w średniej misce. Sok i śmietanę zagotować w małym rondlu na średnim ogniu.
Wlać płyn na czekoladę i ubijać, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka. Gdy mieszanka zbliży się do temperatury ciała, mieszaj masło, aż zostanie dobrze włączone, a ganache będzie gładki i lśniący.
Wlać ganache na zestaw żelowy w skorupce tarty, wypełniając go całkowicie. Przechowywać w lodówce tart niech ganache zestaw, około 30 minut i służyć