Tarta czekoladowo-żurawinowa Francois Payard

Tarta czekoladowo-żurawinowa Francois Payard
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowej tarty żurawinowej Francois Payarda. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladę, cukier, syrop kukurydziany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowa tarta orzechowa od szefa kuchni François Payarda, Ciasteczka czekoladowo-orzechowe François Payard, oraz Makarony dyniowe Francois Payarda dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posypać żelatynę na 3 łyżki soku żurawinowego, odstawić na 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaPojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
2
Pozostały sok, cukier i sos żurawinowy połączyć w średnim rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Usunięto Z Obudowy OgniwaUsunięto Z Obudowy Ogniwa
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Trzepaczka rozbić galaretkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Wyjmij patelnię z ognia i wymieszaj żelatynę z gorącym płynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Wlać żele do przygotowanej skorupy tarty, napełniając około jedną czwartą, i przechowywać w lodówce przez około 30 minut, aby pozostawić Gele zestaw.
1
Umieścić zarówno czekoladki i syrop kukurydziany w średniej misce. Sok i śmietanę zagotować w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać płyn na czekoladę i ubijać, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka. Gdy mieszanka zbliży się do temperatury ciała, mieszaj masło, aż zostanie dobrze włączone, a ganache będzie gładki i lśniący.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
świeża Resztkaświeża Resztka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Wlać ganache na zestaw żelowy w skorupce tarty, wypełniając go całkowicie. Przechowywać w lodówce tart niech ganache zestaw, około 30 minut i służyć
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn