Tarta Czekoladowo-Solona Karmelowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj solonej czekolady karmelowej. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, śmietanę, ciasto z Filo i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Solona Tarta Czekoladowo-Karmelowa, Solona Tarta Czekoladowo-Karmelowa, oraz Tarta Czekoladowo-Karmelowa Solona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia i odstawić na bok.
Na czystej desce do krojenia umieść jeden kawałek ciasta filo i obficie spryskaj sprayem do gotowania.
Dodać kolejną warstwę phyllo i powtórzyć; zakończyć wszystkie cztery arkusze. Przyciąć warstwowe ciasto phyllo do kwadratu około 13x13 cali.
Zwiń lub złóż boki kwadratu, tworząc 9-calowe koło z 1/4-calową złożoną wargą.
Umieścić skorupę na przygotowanej blasze do pieczenia. Nakłuj dno tarty widelcem.
Piec na złoty kolor (około 15 minut); wyjąć i pozostawić do ostygnięcia. (Skorupa tarta może być wykonana dzień wcześniej i przechowywana w hermetycznym pojemniku.)
Cukier gotować w małym, ciężkim suchym rondlu na średnim ogniu, bez zakłóceń, aż zacznie się topić (2-3 minuty). Nadal gotować kolejne 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu, aż cukier stopi się w głębokim złotym karmelu.
Zdjąć z ognia i ostrożnie wlać śmietanę (mieszanina pary i pęcherzyków). Gdy bąbelki zaczną ustępować, Przywróć patelnię do umiarkowanego ciepła i gotuj, stale mieszając, aż karmel się rozpuści; usuń z ognia i dodaj czekoladę i sól; mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Lekko ostudzić przed wylaniem mieszaniny na skorupę; w razie potrzeby posypać dodatkowymi płatkami soli morskiej. Schłodzić do momentu napełnienia (do 30 minut). Pokroić w 10 klinów i podawać.