Tarta czekoladowo - orzechowa w cieście z ciastek

Tarta czekoladowo - orzechowa w cieście z ciastek
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 540 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę uniwersalną, półsłodkie chipsy czekoladowe, plus 1 łyżka masła i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Tarta Klementyńska Z Białą Czekoladą-Ciasto Z Ciastkami Makadamia, Ciasto Ciasto Ciasto Ciasto, oraz Tarta brzoskwiniowo-Jeżynowa z płatkami owsianymi-ciasteczkowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę i cukier połączyć w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
2
Dodać masło i pokroić, włączając/wyłączając, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodać 2 łyżki śmietany i ekstrakt z wanilii. Za pomocą włączania / wyłączania mieszamy, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej śmietany przez łyżki stołowe, jeśli ciasto jest suche. Zbierzcie razem ciasto. Naciśnij ciasto na dole i w górę strony 11-calowej średnicy tart pan z wyjmowanym dnem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
KremKrem
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
4
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed napełnieniem.)
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz wszystkie orzechy w procesorze; posiekaj grubo, używając zakrętów on / off.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
3
Ubić syrop kukurydziany, brązowy cukier i roztopione masło w dużej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Ubić w jajkach oraz ekstraktach z wanilii i migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MigdałyMigdały
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wymieszać w kawałkach czekolady, następnie orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
OrzechyOrzechy
6
Przenieść nadzienie do przygotowanej Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
7
Piec tarta aż mocno osadzone w centrum i góry jest głęboki złoty brąz, o 50 protokół. Ostudzić tarta na patelni na półce 30 minut. Push up Pan bottom to release tart.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn