Tarta Czekoladowo-Orzechowa Venus
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty z orzechami makadamia z czekolady Venus. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka masła, kakao w proszku, Jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Mus Czekoladowy Tarta Makadamia, Tarta Czekoladowo-Karmelowa Z Orzechami Makadamia, oraz Tarta Makadamia Z Białej Czekolady.
Instrukcje
W dużej misce, śmietany razem 1/2 szklanki zmiękczonego masła i 1/4 szklanki cukru do bladego, o 3 protokół; ubić w jajku.
W osobnej misce wymieszaj mąkę i kakao w proszku. Używając drewnianej łyżki, wymieszaj suche składniki z kremową mieszanką i zbierz ciasto w kulkę. Spłaszczyć ciasto na dysku i zawinąć w papier woskowany; przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj schłodzone ciasto na 10-calową okrągłą i około 1/4 cala grubości.
Przenieś ciasto na 8-calową patelnię do ciasta, równomiernie naciskając ciasto na patelnię; nakłuj widelcem i zamrozić na 10 minut.
Ciasto piec w nagrzanym piekarniku przez 12 minut; przełożyć do stelaża do ostygnięcia.
Aby karmel: w małym rondlu na małym ogniu, doprowadzić 1/2 szklanki ciężkiej śmietany na wolnym ogniu. W ciężkim średnim rondlu na dużym ogniu stopniowo dodawaj 1/2 szklanki cukru w małych ilościach, stale mieszając, aż się roztopi i zmieni kolor na złoty.
Zdjąć rondel z ognia i powoli wymieszać z gorącą śmietaną; wymieszać 2 łyżki masła i pozostawić do ostygnięcia.
Aby krem czekoladowy: w średniej misce połącz półsłodką czekoladę i Likier. W małym rondlu na dużym ogniu, doprowadzić pozostałe 1/2 szklanki śmietany do wrzenia i wlać go do czekolady; wymieszać mieszaninę drewnianą łyżką, aż czekolada stopi się i bardzo gładka.
Rezerwa 13 całych orzechów macadamia i posiekać resztę.
Wlać schłodzony karmel do schłodzonej skorupy tarty i rozprowadzić równomiernie metalową szpatułką; posypać pokrojonymi orzechami karmel.
Na wierzch wlać krem czekoladowy i równomiernie rozprowadzić.
Ułóż 10 całych orzechów wokół krawędzi tarty, aby oznaczyć 10 plastrów; pozostałe 3 orzechy umieść na środku. Tarta przechowywać w lodówce przez 1 godzinę lub do firmy; służyć.