Tarta Czekoladowo-Orzechowa
Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 534 kalorie, 6G białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka masła, soli, okruchy krakersów graham i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tarta Czekoladowo-Orzechowa, Tarta Czekoladowo-Orzechowa, oraz Tarta Czekoladowo-Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. Odwróć dno patelni springform (tak, że obrócona krawędź znajduje się pod spodem, aby ułatwić usunięcie tarty) i zamknij stronę patelni na dole.
Wymieszać razem okruchy, masło i 1/8 łyżeczki soli w misce, a następnie nacisnąć na dno patelni springform.
Upiec skórkę w dolnej trzeciej części piekarnika 7 minut, a następnie ostudzić skórkę w springform pan na stojaku.
Podczas pieczenia skorupa, grzać orzechy laskowe w płytkiej patelni do pieczenia w górnej trzeciej piekarnika, mieszając raz, aż złoty, o 7 protokół.
Przełożyć na talerz i schłodzić do temperatury pokojowej.
Śmietanę zagotować w rondlu 1-do 2-ćwiartkowym, a następnie polać czekoladą w żaroodpornej misce, ubijając, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Ubić w czekoladzie i orzechach laskowych, aż do połączenia, następnie ubić w orzechach i pozostając 1/8 łyżeczki soli.
Wlać nadzienie na ostudzoną skórkę i umieścić w zamrażarce, aż tylko zestaw, o 25 protokół. (Tarta nie powinna być mrożona.)
Usuń stronę patelni przed podaniem tarty.
Tarta może być wykonana 4 dni wcześniej i schłodzona na patelni, przykryta.