Tarta czekoladowa ze skórką orzechową
Tarta czekoladowa z skorupą orzechową może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 474 kalorie. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 10 i kosztuje 1,91 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, żółtka jaj, koniak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Czekoladowy Precel Crust Tarta, Tarta czekoladowo - orzechowa w cieście z ciastek, oraz Tarta z dyni czekoladowej z skórką Gingersnap dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym wirować orzechy włoskie, orzeszki piniowe i 1/2 szklanki cukru, aż orzechy zostaną grubo zmielone.
Wlać do 9-calowej patelni z wyjmowaną obręczą. W 2 szklanki szklanki miary, roztopić 1/4 szklanki masła w kuchence mikrofalowej przy pełnej mocy (100%), 20 do 30 sekund.
Dodać roztopione masło do mieszaniny orzechów i wcierać palcami, aby wymieszać. Naciśnij mieszaninę równomiernie na dolnej i górnej stronie patelni. Ustaw patelnię na wyłożonej folią 12-na 15-calowej blasze do pieczenia.
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 325, aż skorupa zacznie brązowieć wokół krawędzi, 20 do 30 minut.
Tymczasem połowę czekolady pokroić na 1/2 cala kawałki i odstawić. Pozostałą czekoladę drobno posiekać.
W szklance miary, połączyć pozostałe 1/4 szklanki masła, pokrojone na małe kawałki, z drobno posiekaną czekoladą.
Podgrzać w kuchence mikrofalowej na połowie mocy (50%), aż czekolada będzie miękka, 30 do 45 sekund. Mieszaj, aż mieszanina będzie gładka.
W misce z mikserem na dużej prędkości, ubij żółtka, pozostałe 3 łyżki cukru, koniak i ekstrakt z migdałów, aż mieszanina stanie się bladożółta, około 3 minut.
Dodać mieszankę czekoladowo-masełkową i ubić do wymieszania. Wymieszać grubo posiekaną czekoladę.
Zeskrobać na ciepłą skórkę orzechową.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 325, aż wypełnienie ledwo jiggles, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięty, o 15 protokół. Ustaw na stojaku, aż będzie ciepło lub chłodno.
Aby służyć, usunąć obręcz; kurz tarta lekko z kakao i pokroić w kliny.