Tarta Czekoladowa Candy Cane
Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 6G białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka czekolady o smaku miętowym, ciasteczka waflowe, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Candy Cane Cocktail z domowej roboty Candy Cane Infused Vodka, Candy Cane Hot Chocolate, oraz Ciasto Czekoladowe Candy Cane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób skorupę: umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 375 stopni F. pulsuj ciasteczka i cukier granulowany w robocie kuchennym, aż drobno zmielony.
Dodać roztopione masło i pulsować aż do połączenia.
Lekko pokryć 9-calową patelnię z wyjmowanym dnem za pomocą sprayu do gotowania. Naciśnij mieszaninę okruchów na dnie i w górę strony patelni.
Piec do zestawu, około 15 minut, a następnie przenieść do stojaka do całkowitego ostygnięcia.
Podgrzać mleko w rondlu na średnim ogniu, aż zacznie się gotować, a następnie zdjąć z ognia.
Żółtka, cukier granulowany, skrobię kukurydzianą i sól ubić w średniej misce do połączenia. Stopniowo ubijaj jedną trzecią ciepłego mleka do mieszaniny jaj, a następnie wlewaj do rondla z pozostałym mlekiem. Gotować na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina zacznie bąbelkować i zagęścić, około 3 minut. Kontynuuj gotowanie, ubijanie, aż mieszanina będzie gęsta jak budyń, o 2 Więcej minut.
Zdjąć z ognia, następnie ubić półsłodką i miętową czekoladę oraz masło.
Wlać do przygotowanej skorupy i równomiernie rozprowadzić. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, o 1 1/2 godziny.
Tuż przed podaniem, ubij śmietanę, cukier cukierniczy i ekstrakt z mięty pieprzowej w średniej misce z mikserem na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty.
Na tarce rozprowadzić bitą śmietanę i posypać cukrem ściernym.