Tarta Cytrynowo-Jagodowa
Lemon Blueberry tarta może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 281 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z cytryny, mąki, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta cytrynowo-jagodowa, Tarta Jagodowo-Cytrynowa, oraz Tarta Jagodowo-Cytrynowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć mąkę, cukier i sól; pokroić w maśle, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
Ubić żółtko, wodę i wanilię; dodać do mieszaniny okruchów. Mieszaj, aż ciasto utworzy kulkę. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 11-calowy. koło.
Przenieś do nasmarowanego 9-calowego. karbowana patelnia z wyjmowanym dnem; wykończenie nawet z krawędzią patelni.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Linia niepękana skorupa ciasta z podwójną grubością folii o dużej wytrzymałości.
Piec w temperaturze 375° przez 15 minut.
Wyjąć folię; piec 5 minut dłużej.
W małej misce ubić składniki nadzienia; wlać do skorupy.
Piec przez 12-15 minut lub do zestawu. Schłodzić na stojaku z drutu.
Do polewy, Borówki mikrofalowe i owoce do smarowania na wysokości przez 1-2 minuty lub do bąbelków na brzegach; wymieszać. Ostudzić przez 5-10 minut. Delikatnie łyżką nad nadzieniem. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.