Tarta Cytrynowa Z Migdałową Skórką
Tarta Cytrynowa z Skórką Migdałową to wegetariański przepis lakto ovo na 8 porcji. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 6 g białka i 15 g tłuszczu. Za 75 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. Ten przepis przypadł do gustu 8 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką cukier, migdały, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 34%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Tarta cytrynowa ze skórką migdałową, Tarta ze świeżych owoców ze skórką migdałową i Tarta truskawkowa ze skórką z komosy ryżowej i migdałów.
Instrukcje
Do robota kuchennego włóż mąkę, migdały, cukier, masło, ekstrakt i sól. Przykryj i pulsuj aż do wymieszania. Stopniowo dodawaj wodę, 1 łyżkę stołową na raz, pulsując, aż mieszanina utworzy miękkie ciasto.
Naciśnij spód i boki natłuszczonego 9-calowego ciasta. karbowana forma do tarty z wyjmowanym dnem.
Piec w temperaturze 400° przez 15-20 minut lub do złotego koloru. Studzimy na drucianej kratce. Zmniejsz temperaturę do 325°.
W małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu ubić jajka, żółtka, cukier, sok z cytryny, skórkę i sól, aż się wymieszają.
Dodaj masło; gotować, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje i pokryje grzbiet łyżki.
Piec przez 8-10 minut lub do momentu, aż ciasto się zetnie. Studzimy na drucianej kratce. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór do tarty cytrynowej. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "