Tarta Cherimoya z malinami i limonką

Tarta Cherimoya z malinami i limonką
Cherimoya tarta z malinami & Limonka może być tylko deser szukasz. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ciasto francuskie, maliny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta twarogowa z malinami (niskowęglowodanowa i bezglutenowa), Cherimoya z Chile Limonka krewetki, oraz Tarta imbirowo-kremowa z malinami.

Instrukcje

1
Zetrzyj tyle limonek, aby uzyskać 1 ½ łyżeczki skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
2
Rozprowadzić ½ łyżeczki skórki na arkuszu papieru woskowego do wyschnięcia przez kilka godzin. Zarezerwuj pozostałą skórkę. Sok wszystkie limonki, aby uzyskać około ¼ szklanki soku, plus nieco więcej przechowywane oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
3
W małym rondlu rozpuścić cukier w ¼ szklanki wody i ¼ szklanki soku z limonki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, bez mieszania, aż dojdziesz do syropowej konsystencji, około 15 minut (lub w temperaturze 230 stopni na termometrze cukierkowym).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Wyjmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Wymieszać w ½ łyżeczki świeżej nieuszkodzonej skórki z limonki. Odstawić glazurę wapienną na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
5
Masło dno i boki patelni 11×8 z wyjmowanym dnem. Rozwałkuj ciasto francuskie i posyp ryzę świeżą, nieuszkodzoną skórką z limonki równomiernie na powierzchni i delikatnie rozwałkuj w zagniecenia. Może być konieczne zrolowanie wszystkich w jednym kierunku, aby ciasto ciasto na odpowiednio duży prostokąt. Uformować ciasto na wałek do ciasta i ostrożnie unieść na patelnię. Delikatnie włóż ciasto do patelni i wciśnij je na miejsce. Oczyścić i pokroić krawędzie ciasta nawet z góry patelni, jeśli chcesz lub pozostawić go szorstki dla bardziej rustykalny wygląd.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6
Do lekko ubitego jajka dodać łyżkę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
7
Spód i odsłonięte boki ciasta umyj jajkiem. Ciasto przechowywać w lodówce przez 30 minut lub więcej. Nakłuj dno ciasta widelcem lub uruchom Dockera ciasta na dnie patelni. Nie są potrzebne ciężary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
8
Piec 25-30 minut w piekarniku 350 stopni na złoty kolor. Sprawdzaj go okresowo i delikatnie naciśnij dno, Jeśli za bardzo się zaciągnie. Nie łamać ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do ogrzania. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, delikatnie poluzuj boki skorupy i przenieś skorupę na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Posmaruj skorupę odrobiną glazury wapiennej. Może być konieczne delikatne ponowne podgrzanie, aby uzyskać konsystencję, którą można szczotkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
11
Pokrój cherimoyas na ćwiartki. Obierz każdą ćwiartkę osobno i pokrój w plasterki ¼ cala.
12
Usuń nasiona podczas pracy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
13
Posmaruj plastry pozostałym kawałkiem ekstra soku z limonki, aby nie odbarwiały się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
14
Ułóż plastry cherimoya na szczycie skorupy ciasta dmuchanego w atrakcyjny wzór.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Ciasto Na Ciasto, OpcjonalnieDodatkowe Ciasto Na Ciasto, Opcjonalnie
15
Szczotkuj je obficie szkliwem wapiennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
16
Posypać dobrze wysuszoną skórką z limonki i udekorować malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
17
Podawać w ciągu 24 godzin.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn