Tarta Cherimoya z malinami i limonką
Cherimoya tarta z malinami & Limonka może być tylko deser szukasz. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ciasto francuskie, maliny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta twarogowa z malinami (niskowęglowodanowa i bezglutenowa), Cherimoya z Chile Limonka krewetki, oraz Tarta imbirowo-kremowa z malinami.
Instrukcje
Zetrzyj tyle limonek, aby uzyskać 1 ½ łyżeczki skórki.
Rozprowadzić ½ łyżeczki skórki na arkuszu papieru woskowego do wyschnięcia przez kilka godzin. Zarezerwuj pozostałą skórkę. Sok wszystkie limonki, aby uzyskać około ¼ szklanki soku, plus nieco więcej przechowywane oddzielnie.
W małym rondlu rozpuścić cukier w ¼ szklanki wody i ¼ szklanki soku z limonki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, bez mieszania, aż dojdziesz do syropowej konsystencji, około 15 minut (lub w temperaturze 230 stopni na termometrze cukierkowym).
Wyjmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Wymieszać w ½ łyżeczki świeżej nieuszkodzonej skórki z limonki. Odstawić glazurę wapienną na bok.
Masło dno i boki patelni 11×8 z wyjmowanym dnem. Rozwałkuj ciasto francuskie i posyp ryzę świeżą, nieuszkodzoną skórką z limonki równomiernie na powierzchni i delikatnie rozwałkuj w zagniecenia. Może być konieczne zrolowanie wszystkich w jednym kierunku, aby ciasto ciasto na odpowiednio duży prostokąt. Uformować ciasto na wałek do ciasta i ostrożnie unieść na patelnię. Delikatnie włóż ciasto do patelni i wciśnij je na miejsce. Oczyścić i pokroić krawędzie ciasta nawet z góry patelni, jeśli chcesz lub pozostawić go szorstki dla bardziej rustykalny wygląd.
Do lekko ubitego jajka dodać łyżkę wody.
Spód i odsłonięte boki ciasta umyj jajkiem. Ciasto przechowywać w lodówce przez 30 minut lub więcej. Nakłuj dno ciasta widelcem lub uruchom Dockera ciasta na dnie patelni. Nie są potrzebne ciężary.
Piec 25-30 minut w piekarniku 350 stopni na złoty kolor. Sprawdzaj go okresowo i delikatnie naciśnij dno, Jeśli za bardzo się zaciągnie. Nie łamać ciasta.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do ogrzania. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, delikatnie poluzuj boki skorupy i przenieś skorupę na talerz.
Posmaruj skorupę odrobiną glazury wapiennej. Może być konieczne delikatne ponowne podgrzanie, aby uzyskać konsystencję, którą można szczotkować.
Pokrój cherimoyas na ćwiartki. Obierz każdą ćwiartkę osobno i pokrój w plasterki ¼ cala.
Usuń nasiona podczas pracy.
Posmaruj plastry pozostałym kawałkiem ekstra soku z limonki, aby nie odbarwiały się.
Ułóż plastry cherimoya na szczycie skorupy ciasta dmuchanego w atrakcyjny wzór.
Szczotkuj je obficie szkliwem wapiennym.
Posypać dobrze wysuszoną skórką z limonki i udekorować malinami.
Podawać w ciągu 24 godzin.