Tarta brzoskwiniowo-migdałowa
Jeśli masz w pobliżu 2 godziny do spędzenia w kuchni, brzoskwinia i migdały tarta może być niesamowite lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 439 kalorii. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 160 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz masło, zmielone migdały, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tarta Brzoskwiniowo-Migdałowa, Tarta brzoskwiniowo-migdałowa, oraz Tarta brzoskwiniowo-migdałowa.
Instrukcje
Aby zrobić ciasto, pocierać mąkę i masło, aż będzie wyglądać jak drobna bułka tarta, następnie wymieszać z cukrem.
Dodaj 1 żółtko i 1 łyżeczkę wody, następnie następne żółtko i 1 łyżeczkę wody, aż ciasto się połączy. Owinąć w folię spożywczą i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Ciasto rozwałkować na lekko posmarowanej mąką powierzchni, aż będzie wystarczająco duże, aby wyłożyć 23-centymetrową blachę. Jeśli ciasto się rozerwie, po prostu załataj.
Nadmiar ciasta odciąć. Wyłożyć papierem tłustym, wypełnić fasolą do pieczenia, następnie piec 10 min.
Usuń papier i fasolę. Nakłuć kilka dziur w podstawie tarty, a następnie piec przez kolejne 10-15 minut, aż do biszkoptu.
Podczas gdy ciasto gotuje, zrobić nadzienie.
Ubij cukier i masło razem, aż uzyskasz bladą pastę. Ubić jajka i na koniec dodać migdały i mąkę. Łyżka do ciasta, ułóż plasterki brzoskwini na górze we wzór i piecz przez 30-40 minut, aż się złoci. Gdy ostygnie, posmaruj konserwy lub dżem na górze.
Podawaj z małym garnkiem crme frache na boku i jedz szybko, zanim ktokolwiek inny dostanie go w swoje ręce!
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.