Tarta brzoskwiniowa z bazylią i Mascarpone
Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 615 kalorii. Jeśli $1.1 za porcję spada w budżecie, tarta brzoskwiniowa z bazylią i Mascarpone może być doskonałym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka Bazyliowej szyfonady, brzoskwiń, sera mascarpone i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tarta brzoskwiniowa Polewana miodem z kremem Mascarpone, Tarta Z Bazylią Brzoskwiniową, oraz Nektarynowa Tarta Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować nadzienie: mikserem ręcznym lub ubić ubijając ser mascarpone, śmietanę i ¼ szklanki cukru.
Dodać trochę śmietany na raz. Szukasz konsystencji kwaśnej śmietany, bardzo gładkiej bez grudek.
Mąkę wymieszać z mąką kukurydzianą i solą w dużej bowl.In mniejszą miskę wymieszać żółtko jajka, śmietanę i vanilla.In a 3rd miska śmietany masło i ¼ szklanki cukru razem za pomocą miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie wiosła.
Wymieszaj je ze sobą na średniej prędkości, aż utworzą bladą i puszystą pastę, 2 do 3 minut.
Dodać mieszaninę żółtka i wymieszać je razem na średniej prędkości, aż dobrze połączone. Pracując w 3 dodatkach, dodaj mieszaninę mąki do miski, aż się połączysz. Uważam, że te dodatki są łatwiejsze do pracy przy użyciu drewnianej łyżki, aby nie wymieszać ciasta.Pracując na kawałku plastikowego ciasta w kształcie zawijania w Podłużny kształt, który jest mniej więcej wielkości twojej puszki do tarty (13 3/4-by-4 ¼ -by-1-inch).
Dodaj dodatkowy kawałek plastiku na górze i zwiń wałek do ciasta na górze, aby utworzyć gładki płaski kawałek ciasta o grubości ¼ cala. Zamknąć folię i przenieść ciasto do lodówki. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 30 minut, przed użyciem.Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Wyjąć ciasto z lodówki i odkleić górną warstwę folii. Ciasto przełożyć do tarty. Nie ma znaczenia, czy pęknie, czy nie pasuje idealnie. Ponieważ można nacisnąć ciasto razem i zakończyć kształtowanie w blaszce. Najlepiej sprawdza się typ z wyjmowanym dnem.Przyciąć krawędzie ciasta równo z patelnią. Przechowywać w lodówce do firmy, o 30 minut.
Piec około 18 minut, aż złoty i chrupiące.
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.Zrób brzoskwinie: obrać brzoskwinie. Można to łatwo osiągnąć, jeśli najpierw blanszujesz brzoskwinie. To poluzuje ich skórę, a zadanie nie jest tak brudne, jak byłoby z nożem.Przygotuj lodową kąpiel w dużej misce wystarczająco dużej dla wszystkich brzoskwiń.Za pomocą noża do parkowania, lekko nabijaj X na dno każdej brzoskwini. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Ostrożnie wrzuć brzoskwinie do wody na 1 do 2 minut. Za pomocą łyżki z rowkiem przenieś brzoskwinie do łaźni z lodem, aby zatrzymać gotowanie. Gdy brzoskwinie ostygną, skóra powinna łatwo się złuszczać. Być może trzeba zacząć od noża do parowania, ale większość skóry można usunąć rękami.
Brzoskwinie przeciąć na pół i usunąć pestki.
Pokrój każdą połówkę na 4 lub 5 równomiernych klinów.Wymieszać kliny brzoskwini, pozostałą ¼ szklanki cukru, 1 łyżkę wody i pozostałą ¼ szklanki bazylii w średniej wielkości rondlu z pokrywką, ustawić na średnim ogniu. Gotować pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu, aż brzoskwinie zmiękną, staną się jednolitym kolorem i uwolnią swoje soki, około 6 minut.
Niech brzoskwinie ostygną całkowicie w syropie.Jeśli to konieczne, bezpośrednio przed złożeniem wyjąć brzoskwinie za pomocą łyżki szczelinowej i nadal gotować soki, aż zgęstnieją do syropu.Złóż tartę: łyżkę nadzienia mascarpone do skorupki tartej. Udekoruj brzoskwiniami w atrakcyjny sposób, łyżeczkując zagęszczone soki na wierzchu.
Dekoruj dodatkowymi gałązkami bazylii.