Tarta brzoskwiniowa Polewana miodem z kremem Mascarpone
Tarta brzoskwiniowa Polewana miodem z kremem Mascarpone to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 401 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, sól, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Spróbuj Tarta brzoskwiniowa Polewana miodem z kremem Mascarpone, Tarta brzoskwiniowa z bazylią i Mascarpone, oraz Tarta Mascarpone z miodem, pomarańczami i pistacjami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mieszamy mąkę, cukier i sól w procesorze. Używając włączania / wyłączania, pokrój na maśle, aż uformują się kawałki wielkości grochu. Podczas pracy maszyny dodaj wystarczającą ilość wody lodowej za pomocą łyżek stołowych, aby utworzyć wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik; przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 12-calowej rundy.
Przenieś na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Trim zwis do 1 cala. Złóż zwis i naciśnij, aby utworzyć podwójnie grube boki. Naciśnij wewnętrzną krawędź skorupy, aby popchnąć ją 1/8 do 1/4 cala nad górną krawędzią patelni. Przebić dno skorupy widelcem. Przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Upiec ciasto na złoty kolor, przekłuwając widelcem, jeśli tworzą się bąbelki, około 25 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Schłodzić; owinąć w plastik i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Wymieszać cukier, mąkę i skórkę z cytryny w dużej misce, aby wymieszać.
Dodać brzoskwinie i wrzucić do herbu.
Wlać do upieczonej Skórki.
Miód skropić mieszanką brzoskwiniową, doprawić masłem i posypać migdałami.
Piec, aż brzoskwinie będą miękkie i migdały są tosty, o 35 protokół.
Umyj owoce i migdały z konfiturą brzoskwiniową. Schłodzić 15 minut przed podaniem. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Tarta przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić śmietanę, mascarpone, cukier, i wanilia w dużej misce, aż szczyty tworzą. Tartę pokroić na 6 klinów i podawać z dolinami kremu mascarpone.
* Włoski ser śmietankowy dostępny na rynkach włoskich i w wielu supermarketach.