Tarta Brzoskwiniowa
Przepis na Tartę Brzoskwiniową można przygotować w około 1 godzinę i 55 minut. Za 1,49 dolara za porcję otrzymasz deser dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 584 kalorie, 7 g białka i 25 g tłuszczu. Ten przepis przygotowało 27 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką miętę, śmietankę, koncentrat soku pomarańczowego i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 36%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Tarta Brzoskwiniowa, Tarta Brzoskwiniowa i Tarta Brzoskwiniowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.;
Do robota kuchennego włóż mąkę, masło i śmietanę i wymieszaj. Gdy z ciasta uformuje się kula, wklep lekko posypanymi mąką dłońmi spód i boki nienatłuszczonej formy do tarty o średnicy 10 cali z wyjmowanym dnem i bokami o grubości 1/2 cala lub okrągłej formy do zapiekania.
Piec około 15 minut, aż skórka się zetnie, ale nie zarumieni.
Studzimy na czas przygotowywania nadzienia.
Obniż temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Przygotowanie nadzienia: Jeśli używasz świeżych brzoskwiń, obierz i pokrój brzoskwinie w grube plasterki. Ułóż plasterki świeżej brzoskwini w zachodzących na siebie okręgach na wierzchu ciasta, aż zostaną całkowicie przykryte. Przepełnij spód, ponieważ brzoskwinie skurczą się podczas gotowania.
Połącz żółtka, śmietanę, cukier i mąkę i ubijaj, aż masa będzie gładka.
Powstałą mieszaniną wylej brzoskwinie.
Formę do tarty ułóż na blasze do pieczenia i piecz przez około 1 godzinę, aż krem stwardnieje i nabierze bladozłotego koloru. Jeśli skórka zrobi się zbyt ciemna, przykryj namiotem z folii aluminiowej.
Przenieś formę do tarty na metalową kratkę, aby ostygła. Gdy ostygnie, zdejmij boczną ściankę patelni.
Połączyć konfitury lub galaretkę z sokiem pomarańczowym.
Rozsmaruj pędzelkiem ciasto na wierzchu ciepłej tarty.
Podawaj tartę na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzoną.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tarta świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "