Need a deser wegetariański? Tarta Bakewell z konfiturami malinowymi może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 406 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukier, woda z lodem, prażone migdały marconan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tarta z podwójnymi malinami Jamesa Martina, Tarta Bakewell, oraz Tarta Bakewell.
Instrukcje
1
Wymieszaj mąkę, cukier i sól w procesorze 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
2
Dodać masło. Używając zakrętów on / off, pokrój do bardzo grubej formy posiłku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
3
Dodaj 3 łyżki wody z lodem. Mieszaj, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię; schłodzić 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.Przed zwinięciem krótko zmiękczyć w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ciasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
4
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Rozwałkować ciasto na powierzchni mąki do 12 - do 13-calowy Okrągły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
6
Przenieś ciasto na 9-calową patelnię z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
7
Odciąć wszystkie, ale 1/2 cala zwis i złożyć, naciskając ciasto przyjść 1/4 do 1/3 cala wyżej niż boki patelni. Zamrozić skórkę, aż będzie jędrna, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Ciasto wyłożyć folią i suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Suszona
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
9
Piec ciasto, aż strony są ustawione, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Usunąć folię i fasolę.Kontynuuj piec, aż skorupa będzie blady złoty, piercing z widelcem, jeśli skorupa pęcherzyki, 12 do 15 minut dłużej. Schłodzić na półce 30 minut.Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
1
Konfitury malinowe rozłożyć równomiernie na dnie Skórki. Zeskrobać nasiona z połówek fasoli wanilii do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury Malinowe
Wanilia
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj cukier i zmiksuj z tyłu widelca, aby równomiernie rozprowadzić nasiona wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Nasiona
Cukier
3
Dodać masło, żółtka, białka, ekstrakt z migdałów i sól; ubić toblend. Migdały drobno zmielić w procesorze; wymieszać do nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Migdałów
Białka Jaj
żółtko Jaja
Migdały
Masło
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Wlać nadzienie do skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
5
Piec tarta aż zbrązowieje na górze i ustawić w centrum, 30 do 35 protokół. Schłodzić na stojaku, aż tylko lekko ciepłe, około 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Push up tart Pan bottom to release tart.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
7
Podawać lekko ciepłe lub w temperaturze pokojowej z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
8
* Delikatne hiszpańskie migdały, które są zwykle sprzedawane prażone i solone; dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną i sklepach z żywnością naturalną oraz od latienda.com.