Tarta Bakewell

Tarta Bakewell
Tarta Bakewell to bezmleczne i wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz dżem huckleberry, jajka, sól morska i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Bakewell, Tarta Bakewell, oraz Zapalniczka Bakewell tarta.

Instrukcje

1
W dużej misce przesiać mąkę i sól. Używając noża, wymieszaj około 1 szklankę wody. Kontynuuj mieszanie, aż ciasto po prostu zacznie się łączyć, ale nadal jest ciągliwe i zbite razem. Wymieszaj więcej wody w razie potrzeby (prawdopodobnie użyjesz łącznie około 1 3/4 szklanki), aż ciasto będzie gładkie i zbierze się w kształt kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj je w długi prostokąt o grubości 1/2 cala. Ułóż całe masło na środku ciasta, 2 patyczki na 2 patyczkach, tak aby masło podzieliło prostokąt ciasta na pół. Złóż jeden długi koniec ciasta na maśle, a następnie złóż drugi długi koniec na górze, jak składanie listu biznesowego. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez 10 minut. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zwinąć w długi prostokąt o grubości 1/2 cala. Złóż jeden długi koniec ciasta w kierunku środka, a następnie złóż drugi długi koniec na górze. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez 10 minut. Powtórz ten krok jeszcze raz, aby ciasto zostało zwinięte, złożone i schłodzone łącznie 3 razy. Zrób to z wyprzedzeniem: ciasto francuskie można przygotować wcześniej i schłodzić, zapakować w podwójną warstwę folii, do 3 dni. Może być również zamrożony na okres do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
MasłoMasło
CiastoCiasto
RolkaRolka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
3
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°. Posmaruj 8-calową płytkę z głębokim naczyniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto francuskie na 1/4 cala o grubości około 12 cali średnicy. Włóż ciasto do przygotowanej płyty ciasta, usuń nadmiar ciasta i zachowaj nadmiar do innego użycia. W razie potrzeby użyj widelca, aby zacisnąć krawędź tarty. Za pomocą widelca nakłuj dno i boki skorupy tarty, a następnie schłodź 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
CiastoCiasto
RolkaRolka
5
Wyłożyć skorupę tarty papierem do pieczenia i wypełnić masą ciasta lub suszoną fasolą, następnie piec, aż ciasto będzie ustawione i bladoniebieskie wzdłuż krawędzi, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć masę lub fasolę i pergamin, następnie delikatnie posmarować dno i boki skorupki tarty białkiem jajka i gotować przez dodatkowe 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
7
Wyjąć tartę z piekarnika i równomiernie rozprowadzić dżem na dnie. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie wiosła, połączyć masło i cukier i ubijać, aż będzie lekkie i puszyste i blade w Kolorze, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać jajka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu i skrobanie w dół miski w razie potrzeby, około 2 minut w sumie. Za pomocą szpatułki delikatnie złożyć mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wlać ciasto na dżem w ostudzonej skorupie tarty i wygładzić wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
4
Piec, aż tarta będzie złoty i ustawić, 40 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieść tart do stelaża do ostygnięcia i służyć ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn