Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Zapiekanka z warzyw korzeniowych może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 10g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.18 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz szalotkę, gałkę muszkatołową, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tarka Z Warzyw Korzeniowych, Tarka korzeniowo-warzywna, oraz Tarka Z Warzyw Korzeniowych.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
W małym rondlu przynieś śmietanę, sól i gałkę muszkatołową na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa
Krem
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia i odstawić.
4
Połowę ziemniaków układamy równomiernie w płytkim 2 1/2-qt. naczynie do pieczenia, następnie połowa pasternaku i cała szalotka i korzeń selera. Wierzch z połową sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Pasternak
Ziemniak
Szalotka
Ser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Dodać pozostałe Pasternaki, następnie pozostałe ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak
Ziemniak
6
Wlać ciepłą śmietanę na warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Krem
7
Posypać równomiernie pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
8
Piec do bulgotania, złoty kolor, i miękkie po przekłuciu, o 1 1/4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
10
Dodać do przodu: do 2 dni; podgrzać w 325 aż środek jest ciepły, około 30 minut.